Имам нужда от съвет, колеги. Харесъл съм си Брава 1.6,автоматик 2001 година на 90 000км.Пробвах я -добра е, но все пак добре ли е да я видят и във Вонт трейд? Или няма смисъл, кола втора ръка си е на късмет! Ако някой от вас е запознат с автоматика на Бравата да ми каже своите забележки и дали си заслужава. Благодарябви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще си купувам Brava-автоматик.Моля за съвет
Collapse
X
-
Re: Ще си копувам Brava-автоматик.Моля за съвет
Иво_М написа:Имам нужда от съвет, колеги. Харесъл съм си Брава 1.6,автоматик 2001 година на 90 000км.Пробвах я -добра е, но все пак добре ли е да я видят и във Вонт трейд? Или няма смисъл, кола втора ръка си е на късмет! Ако някой от вас е запознат с автоматика на Бравата да ми каже своите забележки и дали си заслужава. Благодарябви предварително.
-
emdless4 e много категоричен и много прав, няма никаква разумна причина да си спестиш сервизната диагностика. От много хора можеш да чуеш обратното. Доста разпостранено е разбирането, че покупката на кола втора ръка е въпрос на късмет и дори и в сервиз не могат да се установят всички настоящи проблеми и да се предвидят бъдещи, което разбира се е много вярно. Един случай, за който чух от един механик (Ицо) във Вантотрейд: карат едно Punto за диагностика преди покупка, следва закачане на компа, преглед на ходова част, мерене на компресията и всичко излиза ОК. След две седмици Puntot-то се връща в сервиза с блокирал двигател и кво се оказва - буталото на трети цилиндър е бито отгоре с чук и център за да раздуе и да се покачи компресията.Мога да разкажа и колко коли съм гледал в началото на годината, когато си търсех кола, и как си купих Punto-то, което карам в момента за 2300 лв. при рървоначално обявена цена 3700 лв., но ще стане много дълго.Мисля, че в крайна сметка сервиза си остава единствения начин да се сведе неизвестното до минимум.За автоматиците също има доста противоречиви оценки, но май плюсовете са повече. Недостатъците са леко завишен разход на гориво, няколко секунди повече във времето за ускоряване до 100 km/h и по-трудно отстраняване на дефектите. От друга страна, освен комфортното управление, тия коли са с по-малко амортизирани мотори, защото по-трудно се форсират.Не е зле да погледнеш и писаното от me_to_u по темата "Какво да гледам при покупка на Фиат" в раздел Ecergreen: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=5572.4 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар