Здравейте!Предварително се извинявам ако има подобна тема - не открих.Колата е Панда 4х4 с вискомуфа преди задния диф.1. Чудя се как на годишния технически преглед ще ми тестват спирачките? Нали като се завъртят предните колела и виското ще прехвърли на задните.2. Има ли специални места за такива прегледи?3. Лошо ли е за виското ако се въртят задните колела а предните не?За първи път ще минавам с такава кола на преглед, моля за съвети ако на още нещо трябва да се обърне внимание и да се внимавна.Какво разбрах до сега: Диана, Мотоексперт, Радиал и поне още 8 места казват не маже да ви проверим. Ауто Италия не прави год.тех.прег. Служебните/за тестово шофиране/ им такива Панди са минали на преглед и в листовете им пише не може да се провери. Стенда трябвало да е по специален - двете колела/от една ос/се завъртат в различни посоки и с еднаква скорост, так не излиза никакъв въртящ момент на кардана. При натискане на спирачките трябвало да може да измерва разликите и да прави някакво компенсиране - не ми стана много ясно? Обадих се в ДАИ - да тук издаваме разрешителните на пунктовете за ГТП но не знаем с какво разполагат като техника! В Технотест също дигат рамене. Според мен не може да няма начин! Най лесния начин според мен е не тестваните колела да се въртят на нещо свободно - например да са във въздуха. Все пак нали за да се продава в Б-я колата трябва да има място за ГТП. Имам още доста време до първия и ГТП но се оказва голям проблем. Един доста добре запознат човек от Диана сервиз ми каза, че при неправилно тестване може да се повреди вископакета, кардана или трансмисията. След около 2 месеца АИ пускат техен пункт за ГТП някъде до летището, но никой не можа да ми каже там ще може ли?Благодаря![/u]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен технически преглед
Collapse
Реклама
Collapse