Здравейте нов съм в форума,имам типо 2,0 16v.Има странно придърпване независимо на коя скорост си,когато отпускаш леко газта оборотите започнат да падат и започва да придърпва,ако подадеш газ поема и придърпването изчезва.Карах го на диагностика в Дунев,оказа се,че маркуча който е вътре в бензиновата помпа е скъсан,казаха,че ако не се оправи,тогава е от клапана на бензиновата помпа,когато се мери налягането е 3,2bar.Сменени са въздушния,бензиновия филтър,кабели свещи,капачка и палец,колата се кара на бензин.Възможно ли е да е от маркуча който излиза от въздушния филтър и влиза в инжекцията,защото е много нацепен.Благодаря предварително,ако някой има мнение по темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Придърпване при типо 2,0 16!
Collapse
X
-
Здрасти колега!Този двигател изпада в неустойчиво състояние(придърпва) около 2000 об/м когато е подадена много малко газ.Нормално е .Така е програмирана електрониката му.Това е за сметка на оптимизирането на високите.Просто колата не е направена да се кара с малко газ. Видях на живо Порше ГТ пистово докато се движи бавно покрай боксовете (писта Зандфоорд-Холандия)започна да придърпва точно по същия начин!Нервни мотори ко да ги прайш .Чувал съм за Пежо 205 16кл. че също е така.Ако се направи чип тунинг може и да изчезне.
-
колега мисля че една добра компютърна диагностика на мотора, ще каже какви са му болежките, и това че трябвало да се кара само с пълна газ са абсолютни глупости , двигателя трябва да работи добре както в ниските така и във високите обороти...LANCIA Y 1.2 16v 86HP
176B9.000
ALFA ROMEO 156 2.0 T.S. 155HP
AR32301
Коментар
-
Колеги карал съм 4 такива Типота,просто придърпването при 2000 об/м когато е с много малка газ е типично за него.Просто трябва да се избягва този режим. Не е повреда. Който не вярва да види в www.tipo16v.co.uk в раздел Articles там има описано всичко.Даже има едно духовито изкаване,че когато италианците са правили изпитанията на модела,то 90% са били извън града.
Коментар
-
Възможно ли е да е от клапана на бензиновата помпа,защото ми казаха,че може да е от него.Въпреки,че като мерят налягането на изгасен мотор показва 3,2bar.А диагностика е правена и не дава никакви грешки в компютъра.Може и да е от някоя окислена букса,но незнам къде да гледам първо.Благодаря на ’’ici’ за готиния линк.
Коментар
-
Ако имаш лош електрически контакт или повреден датчик те се записват като грешки в компа и при диагностиката се виждат. Този мотор няма дебитомер а МАП сензор.Покарай 10ина секунди на 1700-2200об/м с много малко газ и ако тогава почне да лашка всичко е О.К.(гледано отстрани хората си мислят че не може да караш ,много е смешно особено ако я оставиш повече почва направо да се джаска-лошо е не я оставяй,натискаш съединителя и с плавна газ излизаш от софтуерната "дупка" ) но ако го прави хаотично при всякакви обороти е някакъв проблем. Налягането на бензина ти е отлично.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар