Колеги, днес махнах катализатора, че почна да мирише на развалени яйца и сложих резонаторно гърне. Улекна му малко на двигателя. Жалко, обаче, че колата стана малко по-шумна след 2500-3000 оборота. Преди се чуваше само двигателя, а сега и едно такова леко, метално ръмжене. По принцип, ако не си карал колата преди и сега, няма да ти направи впечатление, но аз съм фанатик и нищо не ми убягва. Та да попитам при вас как е, чува ли се повече? Или са ми сложили някво кирташко гърне? Ако е от знаечение, колата е Браво 1.2 16V, а новото гърне, заедно с монтажа, струваше 40 лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смених катализатора с резонаторно гърне и вече е по-шумна
Collapse
X
-
Много ясно, че ще стане по-шумна с резонаторното гърне Нали за това и името му е такова. Катализатора по прицнип спира и забавя изгорелите газове и за това шумът е по-малък. Резонаторното гърне - само резонира, нито спира, нито забавя газовете - за това се чува едно доста сериозно ръмжене ... Я си отвори джама и на място форсирай и върни газта рязко - ще чуеш звук все едно тухли падат по ламаринен покрив... решението е ... катализаторSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
jenshen73 написа:Много ясно, че ще стане по-шумна с резонаторното гърне Нали за това и името му е такова. Катализатора по прицнип спира и забавя изгорелите газове и за това шумът е по-малък. Резонаторното гърне - само резонира, нито спира, нито забавя газовете - за това се чува едно доста сериозно ръмжене ... Я си отвори джама и на място форсирай и върни газта рязко - ще чуеш звук все едно тухли падат по ламаринен покрив... решението е ... катализаторFiat Bravo 80 16V
Коментар
-
kondov написа:jenshen73 написа:Много ясно, че ще стане по-шумна с резонаторното гърне Нали за това и името му е такова. Катализатора по прицнип спира и забавя изгорелите газове и за това шумът е по-малък. Резонаторното гърне - само резонира, нито спира, нито забавя газовете - за това се чува едно доста сериозно ръмжене ... Я си отвори джама и на място форсирай и върни газта рязко - ще чуеш звук все едно тухли падат по ламаринен покрив... решението е ... катализаторСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар