Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем ли е, ако маслото е над максимума.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем ли е, ако маслото е над максимума.

Колеги скоро си смених маслото. Смени ми го един "кадърен" майстор. Бях купил 5 л. а тоя ми наля 4,8 л. от тях. При предишната смяна побра едвам 4 л. Сега ясно се вижда, че е над максимума. Това проблем ли е според вас и мога ли да си карам така. Колаъта е брава 1.4 12V.
    Fiat Brava 1.4 97

зависи колко е отгореако е малко няма проблемно ако е повечко...не е добреизсмучи го със спринцовка е шлаух за аквариум :D без майтап
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Проблем е!!! Ще избие през някой семеринга.
      Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Ако е малко няма ядове, ако е доста нее хубаво.Аз съм чувал че може да го изхвърли директно към катализатора и да го задръсти ( ако изобщо имаш такъв)
        VTS 16V

Коментар

По принцип знам че не е проблем, освен че ще го изхвърли в процеса на горене и е много вероятно да зацапа свещите, ламбда сондата и катализатора както каза колегата.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Колега аз имах подобен проблем само дето аз си го бях направил сам това с маслото. Бях пуснал тема ако се разтърсиш ще я намериш. Имаше много противоречиви мнения от двете страни. Затова реших, да го източа. Взех от аптеката най голямата спринцофка и една система от която използвах маркуча и през тръбичката на щеката за маслото го източих. Става много лесно и даже не успях да се изцапам. Както си решиш може и нищо да не стане ама дето постоянно ще го мислиш по добре отдели половин час и го източи!
            `99 FIAT Marea Weekend 100TD

Коментар

Както казва колегата Fullscreen за да си спокоен и да не се тормозиш източи колкото е необходимо.
              BRAVA 1,4 12V
              Nissan Navara

Коментар

Днеска ще купя от някоя аптека спринцовка. Не знам само от къде ще намеря такова маркуче, че да пасне точно на спринцовката
                Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Пак от аптеката :D
                  BRAVA 1,4 12V
                  Nissan Navara

Коментар

Колеги процедурата е извършена. С една спринцовка и едно маркуче източих около 1л масло . Сега нивото закова 3-4 мм под максимума. Ебати какви тиквеници има из тия така наречени "майстори" Ще взема да я разуча тая брава да си я правя сам, каквото мога. Щом едно масло не могат да сменят като хората, какво остава за нещо по сериозно
                    Fiat Brava 1.4 97

Коментар

При мен като ми сменяха маслото ме питаха да им кажа колко литра събира ако знам. Казах им 3.9-4.0л при смяна, но за всеки случай майсторите провериха в АутоДата. И за маслото на скоростната кутия питаха и пак провериха да е сигурно всичко.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                        При мен като ми сменяха маслото ме питаха да им кажа колко литра събира ако знам. Казах им 3.9-4.0л при смяна, но за всеки случай майсторите провериха в АутоДата. И за маслото на скоростната кутия питаха и пак провериха да е сигурно всичко.
                        Да колега. Ама този без да пита ми наля почти 5л. Аз очаквах, че 1л ще ми остане резерва да си имам. И когато ми донесе само около 200мл останали от 5-я литър............. Искам да попитам само това масло което го източих, дали мога да си го пазя за резерва? Нялял съм го в една пластмасова тубичка ама не знам дали ще му се влошат качествата така и няма да прецакам нещо ако досипя след известно време?
                        Fiat Brava 1.4 97

Коментар

нищо му нямастава за доливане
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

пази си гоще ти затрябва някой дени аз тай винаги си имам резервана мойта брава 1.6 16вслагам 3.8 л. селения голди е на посредата щекатаи кат трагна да го сменям на 10-11 дори последния пат на 14 000 км.не беше мраднало маслото и не беше почерняло))) яко
                            Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
                            http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Е колега ако не е почерняло значи неси върши добре работата поне аз така мисля то пак зависи от маслото.
                              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Working...
                              X