Колеги скоро си смених маслото. Смени ми го един "кадърен" майстор. Бях купил 5 л. а тоя ми наля 4,8 л. от тях. При предишната смяна побра едвам 4 л. Сега ясно се вижда, че е над максимума. Това проблем ли е според вас и мога ли да си карам така. Колаъта е брава 1.4 12V.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем ли е, ако маслото е над максимума.
Collapse
X
-
Колега аз имах подобен проблем само дето аз си го бях направил сам това с маслото. Бях пуснал тема ако се разтърсиш ще я намериш. Имаше много противоречиви мнения от двете страни. Затова реших, да го източа. Взех от аптеката най голямата спринцофка и една система от която използвах маркуча и през тръбичката на щеката за маслото го източих. Става много лесно и даже не успях да се изцапам. Както си решиш може и нищо да не стане ама дето постоянно ще го мислиш по добре отдели половин час и го източи!`99 FIAT Marea Weekend 100TD
Коментар
-
Колеги процедурата е извършена. С една спринцовка и едно маркуче източих около 1л масло . Сега нивото закова 3-4 мм под максимума. Ебати какви тиквеници има из тия така наречени "майстори" Ще взема да я разуча тая брава да си я правя сам, каквото мога. Щом едно масло не могат да сменят като хората, какво остава за нещо по сериозноFiat Brava 1.4 97
Коментар
-
spark написа:При мен като ми сменяха маслото ме питаха да им кажа колко литра събира ако знам. Казах им 3.9-4.0л при смяна, но за всеки случай майсторите провериха в АутоДата. И за маслото на скоростната кутия питаха и пак провериха да е сигурно всичко.Fiat Brava 1.4 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар