Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква течност има в този съд?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каква течност има в този съд?

Тъй като взех колата тази седмица и все още не мога да наваксам с четенето, искам да попитам какво има в този съд, тъй като нивото му е под мин. Тази снимка е от manual-a и се вижда горе-долу за какво става въпрос. Тъй като намерих къде е за чистачките, спирачната течност, разширителния съд се чудя за какво е този.
    Прикачени файлове

Хидравликата на управлението.Това което ти помага да въртиш волана.По добре сменяй маслото.И още нещо така като гледам от снимката колата ти е 1,8 16V Браво,Брава или МАреа.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Хидравлично масло за хидравликата на волана
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Мерси много! Утре ще взема от първата бензиностанция да налея, че ще пътувам и после ще го сменя изцяло (намерих едно благо предписание как се прави). Понеже досега не съм ползвал масло за хидравлика, щото нямах такава на Микрата, има ли разлика някаква в маслата и там опасност, ако долея друго нещо да се омаскари. Същото искам да попитам и за спирачната течност, тъй като е близо до мин. ще е ли проблем да долея някаква стандартна или е специфична. А колата е Marea 1.8 i.е 16v HLX. Ще пробвам да го сложа в подписа.

Коментар

Хидравличната я гледай на цвят да съвпада. Най-вероятно е червена - пак такава слагай, Dexron II или III. Със спирачната течност няма да имаш проблеми, слагай Dot 3. Но за най-сигурно, после сменяй всичко, да си знаеш какво имаш в колата и кога си го слагал.
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Shebeka написа:
            А колата е Marea 1.8 i.е 16v HLX. Ще пробвам да го сложа в подписа.
            Освен това пробвай да погледнеш дали не ти попрокапва отнялъде рейката щото ремонтите там хич не са евтини.
            N.Y. State of Mind

Коментар

Това за рейката по повод на какво го казваш. Ако имаш в предвид някоя от 2-те течности, не се учудвам че са около мин. щото колата е внесена от италия и се незнае дали изобщо е имало и т.н. Иначе в сервиза я гледаха уж и не казаха да тече нещо...

Коментар

Не слушай съвета на vesko, този път се е объркал. Спирачна течност DOT-4 и нагоре DOT-5, 5.1.. колкото пари ти се дават.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                  Не слушай съвета на vesko, този път се е объркал. Спирачна течност DOT-4 и нагоре DOT-5, 5.1.. колкото пари ти се дават.
                  Прав си, обърках се (малко) Значи: спирачна течност DOT-3 или DOT-4, ако възнамерява да я сменя цялата, все пак по-добре е DOT-4. Ако няма да я сменя - задължително DOT-4. Нo не DOT-5 и нагоре, дори и да му се дават пари http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=844
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Долях DOT4, даже мисля че и тази в колата е такава - по цвят и вкус я докарва . Благодаря за помощта. Имам и едно бързо въпросче за инжекциона. Ще го сложа тук да не пускам цяла тема. Значи чат пат ми светка лампата за инжекциона, обикновено като я изфорсирам повече, и после гасне. До колкото разбрах от прочетеното може да са се позапушили дюзите и там се чистили с ултразвук. На тази мисъл ме навежда и факта, че да кажем на 1/3 като подам педала на газта ускорява много добре и после изведнъж се спъва все едно не й достига гориво. Ще се радвам ако някой ми каже дали разсъждавам правилно. А и ако пък ме посъветвате къде да я закарам за процедурата, направо ще ви заобичам. Бях се спрял на Александър Ауто, но в темата Сервизи и магазини нещо не ги долюбват и размислих.

Коментар

Re: Каква течност има в този съд?

Shebeka написа:
                      Тъй като взех колата тази седмица и все още не мога да наваксам с четенето, искам да попитам какво има в този съд, тъй като нивото му е под мин. Тази снимка е от manual-a и се вижда горе-долу за какво става въпрос. Тъй като намерих къде е за чистачките, спирачната течност, разширителния съд се чудя за какво е този.
                      И аз имам от скоро Брава ама до сега винаги съм си мислел, че това на картината е за спирачната течност.А къде всъщност е за спирачната течност?
                      Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

Re: Каква течност има в този съд?

ToShKaTa написа:
                        Shebeka написа:
                        И аз имам от скоро Брава ама до сега винаги съм си мислел, че това на картината е за спирачната течност.А къде всъщност е за спирачната течност?
                        Това със зелената елипса, което съм оградил е за спирачната течност.
                        Прикачени файлове
                        Space Star 1.9 DID

Коментар

Working...
                        X