С Марея уикенд с климатроник съм. Звучи малко глупаво, но не знам достатъчно ясно каква е разликата между климатика и климатроника. С второто се регулират градусите, само това ли е? Ще съм благодарен да ми го разясните.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик и климатроник
Collapse
X
-
Ахам, климатроника регулира температурата посредством датчици. Зотова може да си пуснал на "топло" и от решетките да ти духа студено. Не е развалено парното, просто климатроника иска да докара зададената температура. Малко е досадно, според мен, когато му дадеш 28 градуса и от решетките ти задуха студ, но това означава, че в купето температурата е по-висока от зададената...Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Re: Климатик и климатроник
mesi написа:С Марея уикенд с климатроник съм.
Коментар
-
pecata написа:Аз несъм много наясно,ама климатроника майче и охлажда на същия принцип на който отоплява,а климатика не охлажда.Така поне съм чулSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:pecata написа:Аз несъм много наясно,ама климатроника майче и охлажда на същия принцип на който отоплява,а климатика не охлажда.Така поне съм чул--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Аз все си го представям, че климатроника е направен на принципа на инверторните климатици. Не знам дали съм прав. За това може да почне да духа топло веднага според мен.Много интересно стана, някой който наистина знае да каже. А за обикновеният климатик е ясно - има си радиатор за парното, има си изпарител за климатика (пак като радиатор изглежда де) като при хладилника.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
На приятел с климатроник Ауди А4 му се прецака компресора преди година и то през зимата.Е без този компресор нямаше парно в колата и яко псуваше,че не си е взел кола с климатик.Цената на компресорчето беше 930 ^,ама на студ не се издържа и ги плати,като поп :D Та по пътя на логиката си мисля,че това чудо и топли и охлажда,освен ако в началото компа не прави някакъв тест и като види ,че не работи да блокирва всичко.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Искам да задам един такъв въпрос. Какъв е смисъла да работи допълнително устройство (за отопление), товарещо двигателя и респективно увеличаващо разхода, при положение, че в случая топлината е "остатъчен продукт" от работата на мотора? Искаме или не то топлото си го има. Защо да не го използваме?Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Както някой вече писаха доста на тя тема, климатроник е запазена марка на Ауди-Фолксваген. На нашите автомобили има упрвляем климаик. Взема си топло от двигатела, а студено от компресора. Зимата затопля много бързо, зщото има подгревни свещи за антивриза, и след около минута работа на двигатела започва да духа топло. Има съответно две клапи и електронен регулатор за оборотите на вентилатора, който обдухва купето. С тяхна помощ регулира температурата в купето, и избира най-икономичния режим на работа на климатика.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар