Здравейте,купих си преди три дена невероятна красавица Fiat Bravo 1.9 JTD, 2000 g. Естествено има са някой тенически проблеми но съм в процес на отстраняване. Въпросът ми за нещо което много ме дразни. Първо купих я то Дупница, и там тъпаците бяха я вкарали в автомивка, а тъпаците в автомифката я минали навсякъде с параструйка. Ефекта няма да Ви казвам какъв е за всичко що е на ток. Но както и да е и това се оправя. Обаче от 4-ри дена не може да изсъне колата, и вече почва да мирише на мухъл. Много ме е страх да не мухляса и кво ли не правя. Държах я отворена, вчера и пуснах климатроника да върти жега вътре 3 часа, но нищо не помага. Някой имал ли е такъв проблем, и знае ли как да се справя. Имали някви препарати против тоя мухъл? Ще съм благодарен на всякакви съвети, готов съм да пробвам всичко.Мерси предварително.Колега, заглавието ти беше пример за съвсем неподходящо такова.Според правилата на форума, трябва да бъде поне малко описателно.За справка - ТУК, точка 1.7Редактирах го но по принцип това е твоя грижа Модераторски екип на fiat-bg.org :
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много гаден проблем - миризма на мухъл
Collapse
X
-
Ето тази Ланча Капа, намира се до Билата в Люлин седя 2 седмици и повече с отворени врати!!! Защо ли? .... Всеки ден минавам от там и ми направи впечатление...http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topme...ailsВътре мирише на някакви парфюми и ароматизатори, предполагам за да скрие миризмата на мухъл... Иначе салона изглежда перфектен...Джамбазина не дава да се карат колите, само можело да се припалят, понеже били в перфектно състояние...Явно ако една кола мирише много силно на ароматизатор или парфюм са се опитвали да прикрият друга неприятна миризма...
Коментар
-
Защо не хвърлиш един поглед на поленовия филтър... хем ако липсва или е станал на парче мухъл да го смениш, хем ако е добре, да изключиш поне тази възможност... Иначе едно време карах един Ситроен BX и там бившия собственик (брат ми си призна ) беше разливал саламура от тенекия със сирене... та в контекста на разговора... всяка пролет/есен, като станеше по-влажно поваше да мириш в колата на... на гранясала саламура... докато накрая не заигра макетния нож и не изхвърлих оригиналния мокет и си го постлах с друг от магазина за мокети...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Еми като е от салона аз друго решение не виждам осевен да сваляш цялата тапицерия и да я переш. Доколкото знам може да се свалят калъфите на седалките, а мокетите ги мини пак с някакъв препарат, може и седалките вместо да ги събличаш, и гъба с вода и после подсушаваш със суха кърпа стабилно. може да отидат 10-на кърпи, ама съм сигурен че ще има резултат, ама изчакай да се стопли, другата седмица към четвъртак го дават да е към 30 гр., защото само с вентилацията едва ли ще се изсуши хубаво, успех--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Колега, т.к. колата ти е така или иначе мокра,защо не вземеш да си изпереш всичко (тапицерия,мокет) с хубав препарат и професионлана прахосмукачка за пране на мокети,та поне да се опиташ по този начин да пребориш мухъла (миризмата) ,а и да ти стане по-бързо изсъхването,че ако всичко е напоено с вода,направо не знам.....Аз лично съм прал мокета на моята фиатка с такава прахосмукачка,но беше лятно време и след 3-4ч всичко беше сухо.Дори през лятото съм решил да повторя процедурата. :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Здравей, Честито за колата, със здраве да си я караш.И аз преди 3 месеца имах същият проблем.Карах колата със найлони на седалките в началото .Не знам дали са я мили с пароструика вътре, но на стъклото има залепена лепенка като седмична винетка " Колата е преминала пълно почистване в автопочистващ център Енигма" и си е продупчено датата на измиването с дупки точно като винетка.Тогава беше голям студ и стъклата отвърте хващаха 2 мм скреж сутринта Най голям проблем видях с мокетчето под резервната гума. Там се получава леген и се насъбира много вода и самият мокет поема много вода там при мен дори се беше образувал бял мухъл на места. Като се сложи отгоре и другата покривка - мокета на багажника и се консервира за дълго. При мен като отворя багажника се усещаше много силно миризмата.Карах със свалена резервна гума и без нищо в багажника за да се изсуши но миризмата на мухъл си оставаше, въпреки че вече беше поизсъхнало.Реших че така не ми харесва тази работа и свалих мокета под резервната гума - не е трудно - сваля се пласмосовата част до ключалката на багажника и корите които покриват стоповете, сваля се и покривалото на резервната гума - едно като рвърд мокет което може да се сгъва на хармоника. Има едни пластмасови нитове - щипки които трябва да махнеш и това е.След това сваленият мокет (дебел като киче за шумоизолация) под резервната гумата се изпира едно хубаво в банята с прах за пране и веро и ако може и хубав шампоан за коса, изтрива се с няква четка и се изплаква.Остаавих го за 1 седмица на терасата да изсъхни в изправено положение - закачен за въжето на простора че легенчето на гумата да не се деформира много ако изсъхне в намачкана форма.И от тогава нямам проблеми. От изсъхването са останали малко петна от праха за пране но това е нищо в сравнение на миризмата на мухъл, а и не се виждата въобще.Провери при теб как е и пиши какъв е резултата.Bravo JTD 105 '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар