Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със задната чистачка на Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със задната чистачка на Bravo

Здравейте колеги, от много време чета форума и искам да кажа, че това е най-доброто място в нета за маниаците на тази марка. Най-накрая и аз да се включа с проблемче. Намерих подобни теми, но никъде нямаше точно моя проблем.Та имам следното питане. Задната чистачка на Бравото ми не работи. В смисъл не върти. като разглобих всичко се оказа, че моторчето работи нормално и като дръпна чистачката на зад и я пусна работи. Т.е. като е далече от стъклото се върти нормално, но като я върна в позиция да чисти, не иска. Какъв може да е проблемът и евентуално неговото решение. Много благодарности предварително.PSМоля да бъда извинен, ако съществува подобна тема, просто не можах да я открия.
    Купи си FIAT,за да не те е яд!
    Fiat Bravo 1.6SX '97(Бензин)

Моторчето е доста слабо и ако не е добре намокрено стъклото трудно или почти не мърда чистачката. Разглоби и хубаво смажи колелцата до моторчето а също и оста. По принцип оста клеясва, така че там пръскай повече с WD-40. Може и малко да изместиш крайното долно положение на чистачката с една идея по-нагоре.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря, ще пробвам. Интересното е, че миналото лято работеше без проблем.
      Купи си FIAT,за да не те е яд!
      Fiat Bravo 1.6SX '97(Бензин)

Коментар

Както сподели колегата - оста клеясва. Уплътнението в пластмасовият кожух в, който се движи оста и продължава към редуктора след време се скапва и започва да влиза вода, в следствие на, което оста ръждясва и започва да запира в пластмасата около нея. Опитай да разглобиш всичко, да го почистиш и смажеш с грес. Ако не успееш опитай само с масълце. Успех!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
        X