Проблемите са предимно два вида (при положение, че става въпрос за пасажерския еърбег): 1) лоша кабелна връзка 2) повреден сензор за наличие на пътник на пасажерската седалка или т.нар. кантар или OCS на англ. При първия случай просто разкачаш всички куплунзи под седалката и пръскаш с контактен спрей, изчакваш да изсъхне и пробваш дали има ефект. Ако колата е на старо много често са правени глупости по тези кабели от незнание или простотия, та провери дали всичко е свързано отдолу. Трябва да има 3 куплунга, ако не се лъжа оранжев, сив и бял, да кажем. При втория се купува нов сензор от Ауто Италия за около 300-350 лв., като аз си го поставих сам за около 3 часа. При тази смяна може да се каже, че получаваш направо нова долна част на седалката, тъй-като сензора идва вграден в дунапрена на седалката.При всички случаи трябва да идеш на диагностика, за да кажат къде по веригата е проблема и тогава да търсиш решение. Аааа, има и още 2 които трябва да провериш - в багажника отстрани се маха кората на малките ниши от двете страни и зад нея има куплунзи и от двете страни. ...това е цитат от ЛС до един от колегите... при интерес може и повече да обясня, за смяната но OCS-са, ако имате време, ще си спестите пари!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно еърбег-а на Стилото
Collapse
X
-
Най-после намерих време и слънчев ден през уикенда за да проверя конекторите, но уви не е от тях. Разкачих ги, при изключен акумулатор, напръсках ги по два пъти обаче проблема си остана. Сега явно трябва да си поръчам нов OCS и ще мина през Ауто Италия но мисля да видя и на други места колко ще ми искат. Колегата gorole каза че сам го е сменял , но аз най-вероятно няма да се заема собственоръчно. Ще разпитам и къде на друго място мога да проверя за нов сензор освен в Ауто Италия.FIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
-
Така, значи от оня ден проблема с еърбега малко се поизмени. Първоначално при даване на контакт и след проверката на системите ми светваше червената лампа и ми изписва Airbag Failure. И това беше само в началото , след това изчиствам дисплея и въобще не се обажда по време на движение. От неделя обаче както си карах пак изписука и ми изкара съобщението. Нещо което не се беше случвало досега. Та си викам, съвсем се е прецакал тоя кантар, но така или иначе вече се обадих в Ауто Италия и ми казаха и цена и ше го сменям. Оня ден обаче, паля сутринта и какво да видя, проверката мина успешно и червената лампа угасна. И така от няколко дена , някой път ми светва, друг път - не, а забелязах и няколко пъти докато съм в движение започва да мига оранжевата сигнална лампа все едно проверява пасажерския еърбег и после угасва червената. Като ходих на диагностиката ми казаха че проблема е или в кантара, или в патрона на страничната завеса от пасажерската страна и взех да се замислям, ще дам 340 лева за кантар и ако не е от него ами от патрона. И сега съм се зачудил кво да правя. Че уж бях решил тия дни да ходя да купувам OCS-а. Не знам как да разбера дали със сигурност проблема е в кантара. Конекторите ги напръсках с контактен спрей, но не се оправи веднага, да е задействал контактния спрей след една седмица не ми се вярва. Не знам кво да направя, в крайна сметка ще почвам да сменям пък каквото излезе.FIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
-
В кантара е. Затова по време на движение ти присветва оранжевата-защото дава някъде контакт замалко. Пробвай при работещ двигател да натиснеш седалката, ефекта трябва да е същия. Щом си решил да даваш пари да се оправи защо не идеш в АИ и те да ти направят диагностиката и да сменят каквото трябва. Ти къде ходи на диагностика?Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Пробвах го това със седалката но нямаше никакъв ефект. Предполагам че все пак е в нея де - има много странни бабуни близо до облегалката. Пробвах тях да ги натискам но нищо не стана. А диагностика правих в сервиза на Мазерати, като купувах стилото и едни приятели ме пратиха там, момчетата са пичове, преди са били във Ванто Трейд. Не знам, в Ауто Италия дококото разбрах трябва да си запиша час и за диагностика 80лв за да ми кажат евентуално същото.FIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
-
Записах си час за диагностика в Ауто Италия за вторник. Сутринта като тръгвах пак всичко беше ок. После като запалих втори път и светна. А иначе точно това ме притеснява, че като натискам седалката няма никаква реакция, а го правих доста пъти. Затова ме съмнява че може и да не е от нея.Сега ще видя какво ще ми кажат и там на диагностиката.FIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар