Здравейте колеги , от скоро забелязвам , че Бравото ми е малко тромаво , то е 1.8 16 V GT , по принцип като гледам май центровката му е правена за 98 но поради парични прИчини го карам на 95 вярно е, че на 98 колата е по пъргава, но не ми се вярва да е толкова голяма разликата.. това което усещам е , че когато включа на 2ра и дам повечко газ се усеща леко предръпване към 3000 оборота. също така като съм на 3 та и като подам газ по- сериозно и минават около 1 2 секунди и след това вече се усеща колата как почва да наема. На какво може да се дължи това?Също малко болно ми е, че често сутрин като паля на първото завъртане почва да да друса и двигателя угасва, на второто завъртане пали от раз, видях, че има точно такава тема за паленето сутрин, но не можах да разбера някой дали е разбрал от какво може да е благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мудно ми е Бравото.
Collapse
X
-
Има тема в често задавани въпроси-как да разберем за работата на мотора по състоянието на свещите(Това е цитат по памет).Ако не е бедна горивна смес, остава на диагностика да се види има ли проблем с някой от датчиците на инжекциона.Друг вариант е позапушен катализатор.За гасненето стъпков мотор може би.Просто трябва да се тръгне от някъде и да се елиминират възможните причини.Вариант всичко да е както трябва и колата да има проблем няма.С гадаене от растояние е много трудно нали се сещаш.
Реклама
Collapse
Коментар