Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ABS ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за ABS ?

Имам един тъпичък въпрос ? Преди около година си купих Браво, което по талон е 98 год. , но се зачетох из форума и намерих link-a към eVIN. Там пишеше, че колата е произведена ноември 97ма, а в един сервиз ми казаха, че колата им е позната и са и сменяли таблото и са и слагали климатик , когато е била в предишният собственик. Та, въпросът ми е, дали е възможно да нямам ABS и заради смененото табло да имам просто лампа без самата система. Как мога да проверя ?
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

аз знам че АБс по принцип е 4 дискови спирачки!
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Punto75MPI написа:
      аз знам че АБс по принцип е 4 дискови спирачки!
      Бъркаш! АБС не значи 4 дискови спирачки,а анти блокираща система!
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

отваряш капакаи зад акумулатора търсиш метална "кутия" с излизащи от нея тръбички (не кръгла, а с формата на куб)
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ахам , мерси ако не я намеря .. жалко

Коментар

АБС-а както ти казаха изглежда като кутия в която влезат и излизат тръбички, пък и с 60км. примерно ако скочиш на средното педалче трябва да рита.Иначе много коли имат АБС а отзад не са с дискови спирачки.

Коментар

Абсолютно абс няма нищо общо с броя дискови спирачки, а и той работи само на предните, ако не бъркам. Най-лесно се разбира като скочиш на педала трябва да рита леко и да се чува стържене, твоя модел със сигурност оригинално има, освен ако не е някакво изключение, или не е махнат в последствие.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

mersi )

Коментар

Извинявам се на колегата обарках се!
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Ако има ABS, като дадеш на контакт трябва да ти светне контролната лампа за ABS и да загасне след няколко секунди. Ако отвориш двигателя се познава по помпата с много тръбички излизащи от там. Другия вариант е да се засилиш на някоя права отсечка и да набиеш рязко спирачки - трябва да усетиш едно ритмично потракване в момента на спирането.

Коментар

van_dal написа:
                      Абсолютно абс няма нищо общо с броя дискови спирачки, а и той работи само на предните, ако не бъркам. Най-лесно се разбира като скочиш на педала трябва да рита леко и да се чува стържене, твоя модел със сигурност оригинално има, освен ако не е някакво изключение, или не е махнат в последствие.
                      Защо си мислиш,че това Браво си има стандартно ABS?Той е с двигател 1.6,не мисля че при него ABS-а е стандартно оборудване.Аз имах Брава ELX 1.6 и също нямаше ABS.

Коментар

peho написа:
                        van_dal написа:
                        Защо си мислиш,че това Браво си има стандартно ABS?Той е с двигател 1.6,не мисля че при него ABS-а е стандартно оборудване.Аз имах Брава ELX 1.6 и също нямаше ABS.
                        абсолютно точно
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ми 1во лампата за ABS не свети като дам на контакт и ме съмнява да е гръмнала ; 2ро като се засиля и набия спирачките не усещам пулсиране на педала, но колата си спира бавно без да поднася или да търка гуми а гумите ми са признавам мн. зле !? под капака до резервоара където се налива спирачна течност има един метален кръгал ’разпределител’ ако се не лъжа или може да е помпа забравил съм, но около тях няма нищо приличащо на описаното , така че уви сигурно няма АBS :/ мерси за помощта ви

Коментар

Понеже сравнително често се пита: имам ли АБС?Ето така изглежда.
                            Прикачени файлове

Коментар

B1keP_B0y написа:
                              Ми 1во лампата за ABS не свети като дам на контакт и ме съмнява да е гръмнала ; 2ро като се засиля и набия спирачките не усещам пулсиране на педала, но колата си спира бавно (1) без да поднася или да търка гуми а гумите ми са признавам мн. зле !? под капака до резервоара където се налива спирачна течност има един метален кръгал ’разпределител’ (2) ако се не лъжа или може да е помпа забравил съм, но около тях няма нищо приличащо на описаното , така че уви сигурно няма АBS :/ мерси за помощта ви
                              1. Ако колата наистина спира бавно, това е много лошо. Имам подобен проблем на дедрата на бащата, смениха и дискове накладки и пак си спира бавно... доколкото установихме по симптомите с помощта на колегите, проблемът е "главен спирачен цилиндър - износване" 2. Това което си видял е част от спирачната система, и ако е като на снимката на колегата - пляскай с ръце и виж защо не свети лампата.

Коментар

Working...
                              X