След като се засилих тази неделя да сменя зимните гуми с летни, установих, че летните доста са се поизносили и ще трябва да купя поне две нови. Та, темата ми е по-скоро информативна, за споделяне на впечатления. Мисля, че ще е полезно за всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какви летни гуми карате?
Collapse
X
-
charlie написа:братле, това наред с темите за маслото е най-дискутираната тема - земи потърси малко.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
VooDoo написа:noriaga написа:Аз си купих 4 летни Клебер. Доволен съм. Зимните ми също са Клебер, останах много доволен от тях и затова заложих на тази марка и за летните.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
преди 15 дена си купих гуми Максис 185/65/14 Нпросто останах очарован от качествата на гуматагумата е повече от добра - сцепление на сухо и мокро и т.н.возията стана малко по-твърда от старите - Клебер, но устойчивостта и сцеплението са превъзходнисега АБС-а ми се включва значително по-рядкои цената е нискаФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:преди 15 дена си купих гуми Максис 185/65/14 Нпросто останах очарован от качествата на гуматагумата е повече от добра - сцепление на сухо и мокро и т.н.возията стана малко по-твърда от старите - Клебер, но устойчивостта и сцеплението са превъзходнисега АБС-а ми се включва значително по-рядкои цената е ниска--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:alvanovo написа:преди 15 дена си купих гуми Максис 185/65/14 Нпросто останах очарован от качествата на гуматагумата е повече от добра - сцепление на сухо и мокро и т.н.возията стана малко по-твърда от старите - Клебер, но устойчивостта и сцеплението са превъзходнисега АБС-а ми се включва значително по-рядкои цената е нискаФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Ясно ми е какво е, но можеш ли да ми обясниш защо гудиър например със скоростен индекс Н струват 140 лв. , а твoите са по 80 лв. Най-честопредлаганите гуми в БГ са със ск. индекс Т и вървят над 90 лв. Малко измислена работа са тези максис, или бъркам...--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Ясно ми е какво е, но можеш ли да ми обясниш защо гудиър например със скоростен индекс Н струват 140 лв. , а твoите са по 80 лв. Най-честопредлаганите гуми в БГ са със ск. индекс Т и вървят над 90 лв. Малко измислена работа са тези максис, или бъркам...Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Аз си избирам гуми според класацията на adac.de (http://www.adac.de/Tests/Reifentests...PageID=173977#) Хората които са си играли да тестват всичките гуми и да ги подредят в класация най - вероятно са по големи специалисти от мен и от повечето хора които "разбират". Общо взето ми е крайно неприятно някой разбирач да тръгне да ми обяснява коя гума с каква шарка била и в кой завод се правила и...... сигурно и вие сте се наслушали на тези глупости. С тази класация можете лесно да изберете например евтина гума с добри качества.Аз преди две седмици си купих Barum Brillantis, 4 гуми за по 50 лв. и сега си ги карам с кеф.Временно карам Punto докато събера пари за Ferrari
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар