Хора моля ви се кажете ми как се пълни тоя антифриз и и как се обезвъздушава ?! имам някакъв въздух вътре ама явно е вече по системата и немога да го изкарам , готов съм да източа всичко и да го налея на ново то и без това май само вода остана
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за подробни инструкции за пълнене на антифриз?!БРАВО1.9
Collapse
X
-
Изтоването е ясно- от най- долното съединение.Налива се антифриз през разширителния съд, като предварително сме отвили 2- те пробки- едната е на маркуча, който влиза в купето- за парното и другата е в горната част на радиатора.Та наливаш антифриз и като протече от пробката за парното я завиваш.Продължаваш да наливаш, докато протече и от тази на радиатора, затягаш и нея и доливаш в казанчето до нивото.Следва запалване да заработи за няколко минути да загрее и после последователно отвиваш леко пробката на парното и после и тази на радиатора, докато спре да излиза въздух на балончета от тях. Възможно е да прекъркорва в парното въздух отначало, но това не е проблем- може пак да се обезвъздуши на другия ден, ако има такива бълбукания... и сте обезвъздушени. :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
-
Ами аз на радиатора нямам горе пробка имам на двигателя ...... има един маркуч с една пробка ама не съм сигурен дали е за парното но ще видя малко ме е шубе да не я прегрея нещо ебати ....... ама в събота май ще има интервенции пак , а като включи перката и почва да смуче яко вода тогава ли се отваря и другия кръг ? аз мисля че по рано се отваря ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар