Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпросче относно браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпросче относно браво

здравейте ..... не знам дали има някъде такава тема... аз поне не открих.... но можете ли да ми кажете повечко инфо за браво със сравнително малък двигател..... 1.2 или 1.4 - бензин след 99-2000 година ..... та интересуваме повече инфо относно разхода и горе-долу на колко възлиза поддръжката на ДВГ-то (ремъци,филтри,масло) в момента аз карам VW Golf, но съм решил да минавам на фиат, основно заради глезотийките и возията та ще съм благодарен на всякакво инфо. за тази кола с този двигател
    фиата си е фиат

1,4 се прави до 98след това се сменя с 1,21,4 е спорен двигателзатова ти препоръчвам 1,2пълен инжекцион е1,4 е монозначи за 1,2 - пъпреки че е малък като обем върви приличноосвен това влиза в долната данъчна категория за разлика от 1,6данъка е 25 лева в Софиясмяната на филтри ремъци и масла вариразависи къде ще правиш процедуратано 300-350 лева е нормалната сумаокачването е стандартно, здраворезервните части са на нормални цениносач 60-80 левакормилен накрайник 15-20амортисьор 70-150 лева
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      1,4 се прави до 98след това се сменя с 1,21,4 е спорен двигателзатова ти препоръчвам 1,2пълен инжекцион е1,4 е монозначи за 1,2 - пъпреки че е малък като обем върви приличноосвен това влиза в долната данъчна категория за разлика от 1,6данъка е 25 лева в Софиясмяната на филтри ремъци и масла вариразависи къде ще правиш процедуратано 300-350 лева е нормалната сумаокачването е стандартно, здраворезервните части са на нормални цениносач 60-80 левакормилен накрайник 15-20амортисьор 70-150 лева
      много благодаря за инфото само ако може и като разход горе-долу да ми кажеш... това ще е колата със сигурност но да съм си подготвен
      фиата си е фиат

Коментар

не мога да ти кажа точнов София градското може би около 10 зимата - зависи от много неща, точна цифра нямаизвън града на дълъг път при 90-100 ще е около 5,5-6/100, ако качваш проходи или подобни ще е малко повечена дълъг път при по-висока скорост 120-130 км/ч около 7/100

Коментар

Sev написа:
          не мога да ти кажа точнов София градското може би около 10 зимата - зависи от много неща, точна цифра нямаизвън града на дълъг път при 90-100 ще е около 5,5-6/100, ако качваш проходи или подобни ще е малко повечена дълъг път при по-висока скорост 120-130 км/ч около 7/100
          много благодаря за информацията .... ще пиша като купя автомобилчето искам климатиииииииик ......... и прозорци с копчеееее :D
          фиата си е фиат

Коментар

Виж и тази тема ако искаш. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25268

Коментар

благодаря
              фиата си е фиат

Коментар

мале мале 1,2 с клима, аз на моето 1,6 като пусна климата и се нервирам, а на това 1,2 не знам. харча извънградско на 1,6 и 1,2 няма да е хич различен, ама разликата е като тръгнеш да изпреварваш някой не всеки път е нужно да се кръстиш с 1,6
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  мале мале 1,2 с клима, аз на моето 1,6 като пусна климата и се нервирам, а на това 1,2 не знам. харча извънградско на 1,6 и 1,2 няма да е хич различен, ама разликата е като тръгнеш да изпреварваш някой не всеки път е нужно да се кръстиш с 1,6
                  ти какво ми препоръчваш...... 1.6 по-добър вариант ли е ??? в момента събирам мнения...... за това пиша тук.... нямам си понятие от фиат... до сега съм карал единствено VW .... примерно ти ако можеш ми дай някаква информация за БРАВА 1.6 - пак след 99-2000 годинка.... колко ти излиза поддръжката на твойто браво с тоя двг??? и наиситна много е интересува кой е най добрия двигател...... бензинов ( че с тия цени на дизела.... )
                  фиата си е фиат

Коментар

Абе хора,Стига сте я гледали тази кубатура.1.2 мотора е 80 или 82 коня зависимост от типа. Значи е нормарно на Астра 1.6, ГоУф 3 и Сеат Сордоба с мотори от по 75 коня да се слага климатик, а на ФИАТ не защото мотора му е 1.2 . Ако не трябваше в Италия нямаше да слагат. Моя климатик не се спира лятото и мога да кажа, че трябва да спра климата за да изпреваря някой са пълни щуротии. Също в града не можело да тръгнеш от светофара . Жалко, че не сме от един град да ти покажа как Бравчо върти гуми с пуснат климатик

Коментар

на мен ми е ясно че каквото и влияние да оказва климатика, то няма да е чак толкова фрапиращо.... по-скоро ме интересува разхода иначе ми се тая къв ще е двигателя... насочвам се към по-малкия единствено, защото си мисля, че може да по икономичен (освен, че данъка му е нищожен), а пък и двгател 1.2 колко коня е, щото аз в момента карам 1.6 дизел - 55 кончета, и каквото и да е ще е повече от това
                      фиата си е фиат

Коментар

Колеги, не целя да обиждам двигател 1.2, значи това с конските сили е как да го кажа - отчасти е търговски трик. в смисъл, че примерно хонда vfr 750 кубика - това е мотор е 106 коня. супер нали, ама ако го сложиш на една мареа няма д аможе да тръгне просто. конете не са единствената характеристика на двигателя- много, много важно е нютон метрите. затова с твоя голф 55 коня по байр нагоре ще го качиш със 100 примерно, а с бравото 80 коня може и да не можеш. ето например- имам крома 2000 кубика 115 коня, имам и браво 1.6 103 коня, ама да ти кажа разликата е огромна, а не 12 коня. като тръгна по байрите на витиня големия двг си казва думата и мога да карам със 160 на 5 от началото на витиня докрая, а бравото като помирише байр и почва да понамаля- просто ги усеща. не ми казвайт ене ми е добре бравото, щото примерите са ужасно много. всеки малко отбиращ от тези неща го знае. дали е малък двг 1,2 е въпрос на лично мнение и стил- на мен 1.6 ми е малък, ако ще караш със 100 няма грижи вземи 1.2 всеки си има стил и съответно му стига или не стига двигателя. значи на 1.6 се усеща климатика особенно в града, става мудно, тръгва бавно, извънградско не е проблем, защото там се кара във високи обороти и не го мъчи така и няма потегляне спиране... виж на кромата дали го пускам или не й е все тая, ако махна лампичката не може да се разбере пуснат ли е климатикне те съветвам да вземаш 1,6 никой нищо не съветвам. парите са си твой. споделям как е при мен. значи колегата сев ти е дал цени на части от 1,6, защото първо той има такова, втора ходовата част е същата. аз имам браво и ще ти дам още някой цени- носачи средно 80 лв брой, има и 60 ама не стават, биалета 12-15 лв, термостат 100 лв, свещи според марката аз си ги взех за 16 лв 4 броя, възд филтър 7-10 лв, филтър климатик 12-20 според вида, ролките без ангренажните всички са еднакви и са по 25 лв. брой. разхода на 1,6 определено ще ти е по-висок в града, но с малко. не знам колко харчи 1,2 но 1.6 на газ си лапа 11-13 градско според много фактори. извънградско ми е давало и 6.5-7 ако карам към 120. като карам 140-160 лапа 7.5-8. даже 8 е с климатика не можеш над 8 навън да го докараш. това е с най-проста газова, ако се сложат разни али-бали може и да падне малко
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

интересно.... започвам да се замислям аз по-малкия двигател.... ще видя... ако някой има предложение за хубаво браво или брава да казва.... пуснал съм си тема и в купува така както казвате всички, изглежда, че поддръжката му е даже по евтина от тази на моя голф..... въпреки че голфето е 91 набор.... баси.... ама така е стара кола,само да се научиш на нея но определено ще взимам фиат.....
                          фиата си е фиат

Коментар

tskostov написа:
                            интересно.... започвам да се замислям аз по-малкия двигател.... ще видя... ако някой има предложение за хубаво браво или брава да казва.... пуснал съм си тема и в купува така както казвате всички, изглежда, че поддръжката му е даже по евтина от тази на моя голф..... въпреки че голфето е 91 набор.... баси.... ама така е стара кола,само да се научиш на нея но определено ще взимам фиат.....
                            потдръжката .... нещо много субективно. като ти е добре колата няма да даваш пари за нея и ще ти е по-евтина и от на лада. при фиат има няколко неща, които са скъпи, заради конструкцията им. инжинери във фиат не са мислили как след 15 години някой ще сменя термостата и ще даде 100 лв, които за него примерно са много. има няколко елемента с много високи цени в сравнение с другите коли- това са носач, защото като ти се разтропа шарнира се сменя само цял носач. не че при голфа носача не е на тази цена, но там няма нужда да го сменяш, защото се сменя само шарнир. следващото е термостата, защото е с датчици али бали , не е 15 лв като на другите коли. следва другата глупост- вземто да си купиш чистачка за задния джам трябва да си купиш цялото рамо. струва 30 лв. за други неща не се сещам да има фрапираща разлиак с голфа. а и на тези 3-те гореизброени са им намерени цаките и може да се мине много по-тънко...ако това търсиш. все пак нито едно от тях не се сменя всеки ден, така че... ще преживееш едни 200 лв за носачи и след 50 000 пак. е 50 000 и 200 лв прави 0.004 на километър ти излизат))
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

поддръжката е късмет :D зависи преди това на колата какво и се е случвалои на мен ако ми падне бих взел 1,2но като купувах преди 3 години, бяха скъпи (защото са по-нови)

Коментар

Working...
                              X