здравейте ..... не знам дали има някъде такава тема... аз поне не открих.... но можете ли да ми кажете повечко инфо за браво със сравнително малък двигател..... 1.2 или 1.4 - бензин след 99-2000 година ..... та интересуваме повече инфо относно разхода и горе-долу на колко възлиза поддръжката на ДВГ-то (ремъци,филтри,масло) в момента аз карам VW Golf, но съм решил да минавам на фиат, основно заради глезотийките и возията та ще съм благодарен на всякакво инфо. за тази кола с този двигател
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче относно браво
Collapse
X
-
1,4 се прави до 98след това се сменя с 1,21,4 е спорен двигателзатова ти препоръчвам 1,2пълен инжекцион е1,4 е монозначи за 1,2 - пъпреки че е малък като обем върви приличноосвен това влиза в долната данъчна категория за разлика от 1,6данъка е 25 лева в Софиясмяната на филтри ремъци и масла вариразависи къде ще правиш процедуратано 300-350 лева е нормалната сумаокачването е стандартно, здраворезервните части са на нормални цениносач 60-80 левакормилен накрайник 15-20амортисьор 70-150 лева
-
Sev написа:1,4 се прави до 98след това се сменя с 1,21,4 е спорен двигателзатова ти препоръчвам 1,2пълен инжекцион е1,4 е монозначи за 1,2 - пъпреки че е малък като обем върви приличноосвен това влиза в долната данъчна категория за разлика от 1,6данъка е 25 лева в Софиясмяната на филтри ремъци и масла вариразависи къде ще правиш процедуратано 300-350 лева е нормалната сумаокачването е стандартно, здраворезервните части са на нормални цениносач 60-80 левакормилен накрайник 15-20амортисьор 70-150 левафиата си е фиат
Коментар
-
Sev написа:не мога да ти кажа точнов София градското може би около 10 зимата - зависи от много неща, точна цифра нямаизвън града на дълъг път при 90-100 ще е около 5,5-6/100, ако качваш проходи или подобни ще е малко повечена дълъг път при по-висока скорост 120-130 км/ч около 7/100фиата си е фиат
Коментар
-
мале мале 1,2 с клима, аз на моето 1,6 като пусна климата и се нервирам, а на това 1,2 не знам. харча извънградско на 1,6 и 1,2 няма да е хич различен, ама разликата е като тръгнеш да изпреварваш някой не всеки път е нужно да се кръстиш с 1,6Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:мале мале 1,2 с клима, аз на моето 1,6 като пусна климата и се нервирам, а на това 1,2 не знам. харча извънградско на 1,6 и 1,2 няма да е хич различен, ама разликата е като тръгнеш да изпреварваш някой не всеки път е нужно да се кръстиш с 1,6фиата си е фиат
Коментар
-
Абе хора,Стига сте я гледали тази кубатура.1.2 мотора е 80 или 82 коня зависимост от типа. Значи е нормарно на Астра 1.6, ГоУф 3 и Сеат Сордоба с мотори от по 75 коня да се слага климатик, а на ФИАТ не защото мотора му е 1.2 . Ако не трябваше в Италия нямаше да слагат. Моя климатик не се спира лятото и мога да кажа, че трябва да спра климата за да изпреваря някой са пълни щуротии. Също в града не можело да тръгнеш от светофара . Жалко, че не сме от един град да ти покажа как Бравчо върти гуми с пуснат климатик
Коментар
-
на мен ми е ясно че каквото и влияние да оказва климатика, то няма да е чак толкова фрапиращо.... по-скоро ме интересува разхода иначе ми се тая къв ще е двигателя... насочвам се към по-малкия единствено, защото си мисля, че може да по икономичен (освен, че данъка му е нищожен), а пък и двгател 1.2 колко коня е, щото аз в момента карам 1.6 дизел - 55 кончета, и каквото и да е ще е повече от товафиата си е фиат
Коментар
-
Колеги, не целя да обиждам двигател 1.2, значи това с конските сили е как да го кажа - отчасти е търговски трик. в смисъл, че примерно хонда vfr 750 кубика - това е мотор е 106 коня. супер нали, ама ако го сложиш на една мареа няма д аможе да тръгне просто. конете не са единствената характеристика на двигателя- много, много важно е нютон метрите. затова с твоя голф 55 коня по байр нагоре ще го качиш със 100 примерно, а с бравото 80 коня може и да не можеш. ето например- имам крома 2000 кубика 115 коня, имам и браво 1.6 103 коня, ама да ти кажа разликата е огромна, а не 12 коня. като тръгна по байрите на витиня големия двг си казва думата и мога да карам със 160 на 5 от началото на витиня докрая, а бравото като помирише байр и почва да понамаля- просто ги усеща. не ми казвайт ене ми е добре бравото, щото примерите са ужасно много. всеки малко отбиращ от тези неща го знае. дали е малък двг 1,2 е въпрос на лично мнение и стил- на мен 1.6 ми е малък, ако ще караш със 100 няма грижи вземи 1.2 всеки си има стил и съответно му стига или не стига двигателя. значи на 1.6 се усеща климатика особенно в града, става мудно, тръгва бавно, извънградско не е проблем, защото там се кара във високи обороти и не го мъчи така и няма потегляне спиране... виж на кромата дали го пускам или не й е все тая, ако махна лампичката не може да се разбере пуснат ли е климатикне те съветвам да вземаш 1,6 никой нищо не съветвам. парите са си твой. споделям как е при мен. значи колегата сев ти е дал цени на части от 1,6, защото първо той има такова, втора ходовата част е същата. аз имам браво и ще ти дам още някой цени- носачи средно 80 лв брой, има и 60 ама не стават, биалета 12-15 лв, термостат 100 лв, свещи според марката аз си ги взех за 16 лв 4 броя, възд филтър 7-10 лв, филтър климатик 12-20 според вида, ролките без ангренажните всички са еднакви и са по 25 лв. брой. разхода на 1,6 определено ще ти е по-висок в града, но с малко. не знам колко харчи 1,2 но 1.6 на газ си лапа 11-13 градско според много фактори. извънградско ми е давало и 6.5-7 ако карам към 120. като карам 140-160 лапа 7.5-8. даже 8 е с климатика не можеш над 8 навън да го докараш. това е с най-проста газова, ако се сложат разни али-бали може и да падне малкоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
интересно.... започвам да се замислям аз по-малкия двигател.... ще видя... ако някой има предложение за хубаво браво или брава да казва.... пуснал съм си тема и в купува така както казвате всички, изглежда, че поддръжката му е даже по евтина от тази на моя голф..... въпреки че голфето е 91 набор.... баси.... ама така е стара кола,само да се научиш на нея но определено ще взимам фиат.....фиата си е фиат
Коментар
-
tskostov написа:интересно.... започвам да се замислям аз по-малкия двигател.... ще видя... ако някой има предложение за хубаво браво или брава да казва.... пуснал съм си тема и в купува така както казвате всички, изглежда, че поддръжката му е даже по евтина от тази на моя голф..... въпреки че голфето е 91 набор.... баси.... ама така е стара кола,само да се научиш на нея но определено ще взимам фиат.....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар