Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростите влизат трудно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоростите влизат трудно

На какво може да се дължи трудното влизане на скоростите,особено на 1 и 2-а?Маслото е сменяно,пълна синтетика на ФИНА.Става върос за фиат пунто 1.2,2002г.

Съединител а смяна, най вероятно.
    Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Глупости, на почти всяко Пунто включването на първа особено сутрин е трудно!
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Punto75MPI написа:
        Глупости, на почти всяко Пунто включването на първа особено сутрин е трудно!
        подкрепям колегата. и при мен е така. но през зимата е най-зле. сега като се затопли нещата са много по-добре. не съм сменял още маслото в скоростната и не зная кога за последно го е сменял предишния собственик, така че това ми е на мен надеждата за подобрение.
        Alfa 147 JTD 115 hp
        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Аз нямам проблеми нито с 1ва,нито с 5та ....нито зима,нито лете....А относно смяната на маслото...писано е доста....Трансмисионното масло трябва да е катранено червено....и то трява да е винаги до необходимото ниво...Успех !!ППС...Тва което виждам при вас колеги е,че всичките са модификация 1.2 нз дали е от значение !!!
          Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

А преди да сменя маслото в големите студове при минус 10 беше като залепнал!

Коментар

Аз от втора на първа влизам трудно ,трябва почти да ми спре колата (НОРМАЛНО ?) че тогава чак. Задната също - от време на време трябва все едно да и паснат някви зъбци че чак тогава да влезе задна ,рядко но ми го прави тоя номер с задната. Yellow_Flash_Colorz_PDT_35
              карам Punto

Коментар

скорости

и при мен трудно включва 2-1 понякога се оправя но рядко сменен съединител и масло не съм отварял скоростите лостовия механизъм е малко износен -има лувт на ябълките преди 25000 слагах ХАДО и се оправи за година време и сега пак трудно включват
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

и аз се присаединявам само това му е кусура на пунто и на моито е така 1-ва и 2-ра влизат трудно но това при трагване и после няма проблем споко сички маи сме така моита кукла е тази от потписа
                  Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Абсолютно същият проблем имам..Колата е купувана почти нова, първо я е карала майка ми (тя се оплакваше си спомням), сега аз я карам ...същото. Всичко и смених, баща ми на времето също и е сменял...не може и не може да се оправи. Със точно 1-2ра и 2ра-1ва (трябва да съм напълно спрял). Майка ми навремето си спомням, направо ускори на 1ва, после директно 3та.Но със задната нямам ядове. Влиза като у млада булка :DОтносно модификацията - Punto mk1 .....1.2 :D

Коментар

Радвам се че попаднах на тази тема, бях се притеснил по едно време че ми има нещо на скоростната кутия. Имам абсолютно същия проблем на същия 1.2 двигател.П.С. Бях чел някъде че масло на скоростна кутия на Фиат Пунто се сменя на 100 000 км. Най вероятно проблема няма да се реши, но поне можем да запазим скоростните си кутии в добро състояние.
                      Временно карам Punto докато събера пари за Ferrari

Коментар

На мен пък ми прави проблем от 2 на 3.Все пак скоростите са слабото място на Пунтото.
                        ex. punto elx 1.2i
                        Lancia Libra 1.6

Коментар

Е какво това е някакъв перманентен бъг, който не пречи на колата? Нормално е за пунто така ли?
                          Fiat Brava 1.4 97

Коментар

да, нормално е. не значи, че съединителя на всички е за смяна! преди да си взема моето, четох само немски сайтове за този модел. имат едни таблички с минуси и плюсове на моделите. при минусите почти навсякъде четох, че скоростите трудно влизат.
                            Alfa 147 JTD 115 hp
                            ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

иначе са пушки малки оси 1,2 8в 160-180 без никаф проблем само дето имаш чуството че ще литнеш с калпавите скорости се свиква
                              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Working...
                              X