Здравейте колеги От няколко дни се появи едно виене от мотора. Сутрин като я запаля и си вие, после като позагрее постепенно намалява и почти изчезва. Сменени са ремъци, ролки, масла, филтри...моторетката си върви, но ме притеснява това виене. Като се заслушам се чува откъм водната помпа или ангренажния ремък...някъде там. Днес проверих маслото и се оказа, че е на мин., дали е от това не знам. Моля за съдействие, който има идея за причината...Лека и безаварийна на всички!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене от двигателя
Collapse
X
-
маслото както ти е на минимум, нема и да се усетиш ка ти е паднало под минимума по време на шофиране, а това знаеме, че води в най-добрия случай до по-интензивно износване на целия двигател - дръж го над средата и ако ти харчи повече го проверявай по-често!иначе възможни източници за виене, са ролките на ангренажния, лагери на водната помпа, алтернатор..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
на мен така ми виеше от пренатегнат ремък ! или пък от не добре затегнат пистов ремъкPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Punto75MPI написа:на мен така ми виеше от пренатегнат ремък ! или пък от не добре затегнат пистов ремък
Коментар
-
На мен ми виеше така от водната помпа, без да тече и тъкмо се бях наканил да я сменявам- защото дълго се каних- на е.ано място са и четирите болтчета, та... спря да свири- нещо закисна семеринг ли е вътре, мехче ли е- спря. Бях на 100% сигурен, че е от нея, защото първо смених една обтяжна ролка на каналния ремък- никакъв ефект, после свалих изцяло ремъците и на ръка като я въртях- скрибуцаше, ама нещо се уплаши и се оправи. :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
kraseto написа:Punto75MPI написа:на мен така ми виеше от пренатегнат ремък ! или пък от не добре затегнат пистов ремъкN.Y. State of Mind
Коментар
-
От пренатегнат ремък може да ти се прецака водната помпа!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар