Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Виене от двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виене от двигателя

Здравейте колеги От няколко дни се появи едно виене от мотора. Сутрин като я запаля и си вие, после като позагрее постепенно намалява и почти изчезва. Сменени са ремъци, ролки, масла, филтри...моторетката си върви, но ме притеснява това виене. Като се заслушам се чува откъм водната помпа или ангренажния ремък...някъде там. Днес проверих маслото и се оказа, че е на мин., дали е от това не знам. Моля за съдействие, който има идея за причината...Лека и безаварийна на всички!

На мене ми виеше от пренатегнати ремъци.

Коментар

маслото както ти е на минимум, нема и да се усетиш ка ти е паднало под минимума по време на шофиране, а това знаеме, че води в най-добрия случай до по-интензивно износване на целия двигател - дръж го над средата и ако ти харчи повече го проверявай по-често!иначе възможни източници за виене, са ролките на ангренажния, лагери на водната помпа, алтернатор...
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Да де, ама това се появи от няколко дни...а пък ремъка е сменян преди около 3000 км....като се замисля май и масло не съм доливал от тогава...Един колега ми каза, че така се получавало когато се натоварвал алтернатора...не съм много сигурен ама знае ли човек

Коментар

на мен така ми виеше от пренатегнат ремък ! или пък от не добре затегнат пистов ремък
          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
          Втората......пак същата!
          (_-_)______////_______(_-_)
          Punto75-Вече на жената!
          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

В този ред на мисли, проблем ли е да се кара с пренатегнат ремък? И на мен ми вие много странно отпред (над 70-80км/ч, когато спра да подавам газ)... и това започна веднага след като ми смениха всичките ремъци и ролки.
            Bravo 1.4 12V

Коментар

Не е здравословно нито за ремъка, нито за ролките.
              FIAT PUNTO 1.7 TD
              CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

Punto75MPI написа:
                на мен така ми виеше от пренатегнат ремък ! или пък от не добре затегнат пистов ремък
                Пистовия ремък ми присвирва само като е студена, но като потегля и подам газ спира...а това си едно постоянно виене...между другото преди малко долях около 200-300 гр. масло и като че ли изчезна виенето...,но може да си въобразявам

Коментар

На мен ми виеше така от водната помпа, без да тече и тъкмо се бях наканил да я сменявам- защото дълго се каних- на е.ано място са и четирите болтчета, та... спря да свири- нещо закисна семеринг ли е вътре, мехче ли е- спря. Бях на 100% сигурен, че е от нея, защото първо смених една обтяжна ролка на каналния ремък- никакъв ефект, после свалих изцяло ремъците и на ръка като я въртях- скрибуцаше, ама нещо се уплаши и се оправи. :D
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

kraseto написа:
                    Punto75MPI написа:
                    Пистовия ремък ми присвирва само като е студена, но като потегля и подам газ спира...а това си едно постоянно виене...между другото преди малко долях около 200-300 гр. масло и като че ли изчезна виенето...,но може да си въобразявам
                    По принцип някой сервизи препоръчват определени километри ремъка се "отпускал" и трябва да ходиш да го натегнат пак. Сега дали е така не знам, не съм натягал сменен ремък, ама знае ли човек...но ако смяташ че е от там, задължително го провери, щото ако го скъсаш както стана при мене щото ремонта е
                    N.Y. State of Mind

Коментар

От пренатегнат ремък може да ти се прецака водната помпа!
                      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                      Втората......пак същата!
                      (_-_)______////_______(_-_)
                      Punto75-Вече на жената!
                      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Той мотора веднъж вече е претърпял основен ремонт....само че от прегряване) При предишния собственик е прегряла и и изтекли водите Засега ми остава да се надявам, че ремонта е читав и няма да се спраска мотора пак...

Коментар

На мен ми виеше хидравличната помпа, ама смених маслото, че онова беше катран и сега е ок, пък един майстор искаше да ми сменя ролки като чу шума...мошенници
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                          X