Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МАП или МАФ сензор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

МАП или МАФ сензор

Здравейте , искам да питам дали някой знае за типото от подписа ми дали има единия от двата споменати сензора и каде се намира тъй като ми се струва че имам проблем с него Поздрави на всички Фиат колеги и фенове
    Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
    Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Re: МАП или МАФ сензор

asus написа:
    Здравейте , искам да питам дали някой знае за типото от подписа ми дали има единия от двата споменати сензора и каде се намира тъй като ми се струва че имам проблем с него Поздрави на всички Фиат колеги и фенове
    Нямаш нито едно от двете.Значи нямаш проблеми
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Имаш потенциометър
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

Благодаря на колегите за отговора , а за тези които в бъдеще могат да попитат същото за този модел : има само датчик за въздуха който е една пъпка на моноинжекционната дюза.П.С. това го разбрах от майстор който се наложи да ми прави спирачките ден след като бях пуснал запитването Благодаря на колегите още веднъж
        Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
        Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Искаш да кажеш датчик за температурата на въздуха, това е друго и всички коли го имат независимо с какъв датчик за количеството въздух са!
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Аз пък си мисля че имаш МАП,шлаухата му влиза в една алуминиева кутия на която пише Digiplex,ако не се лъжа.Няма кола която да е с инжекционно впръскване и да няма МАП или МАФ ,а някои са и с двете
            Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Има коли с инжекционно впръскване, които нямат МАП или МАФ. Количеството въздух се определя косвено по отварянвто на дроселовата клапа и температурата на въздуха. Моята кола както и на колегата са такива. Маркуча който влиза в DIGIPLEXa е да определя предварението на искрата, според натоварването на двигателя. ДИГИПЛЕКСа е запалването на колата. Инжекциона е отделно. При мен двете са еднио цяло.
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
              X