Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От какъв материал е направен блока на двигателя ?спешно !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

peho написа:
    NikMar написа:
    peho написа:
    Това,течният метал,трябва да ти свърши идеална работа,така си мисля.А двигателя,щом е чугун,би трябвало да се заварява с електрожен,с електроди за чугун,а ако е някаква сплав на алуминия,тогава се заварява на аргон.
    А каква дупка може да стане! Леле мале! Пробвай с лепилото и ако не стане тогава рискувай със заварки. Някъде по форума се коментираше за заварка на блок и там се казваше, че за да стане както трябва заварката предварително трябва да се нагрее блока и чак тогава да се заваря, така че това не е проста работа, според мен не рискувай със заварките.
    Че кой е казал заварката да се прави в час по трудово,един добър заварчик си знае работата и не би трябвало да направи дупка.Освен това тази дупка е поради това че е имало там шупла(най-вероятно),едва ли е заради изгниване(чугун да изгние ) и поради това да се получи изтъняване на материала,ако причината е такава,то наистина е по-добре да смени двигателя.
    Наистина е така, ако вземат да го правят със заварки ще трябва да го свалят, разглобят и т.н. и като теглиш финансовата черта сигурно по-добре да смени блока.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

ДОБРЕ намерих нещо такова което го дават за блокове и за скоростни кутии 2 тубички са и се смесват ! само че сега кажете понеже никога не съм правил такова нещо , колата е работила 5 мин на място малко или много е загряла мога ли да и източа водата от радиатора за не чакам да се изтече от дупчицата щото може да си го чакам цял ден и после малко по подробно ако може да ми обясните как да е налея че да е добре налята благодаря ВИ !!!!!

Коментар

първи зачисти хубаво мястото с шкурка,после обезмасли с коресилин или друго подобно.направи си дървена шпакличка и мажи смело. :D

Коментар

Там няма налягане кой знае какво- най- много 1 атм., колкото държи и капачката на разширителния съд. Най- важното е да е сухо и чисто ит мазнотий и ръжди- изчисти по- голяма площ и го намацай смело с течен метал- това двукомпонентното в тубичките или с пластелина и го остави ноща да спи и на сутринта сипвай антифриза и се вози- няма нужда и да го гледаш повече- забравяш за тая шупла. :D
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Хе хе в момента съм почнал да чистя и го чакам още малко водата да се отаи че още капе надявам се всичко да е наред ! само дето тука е около 0-та и незнам дали да не му включа една духалка за половин час срещу него селд като го намажа та да стнае по добре ?! малко е трудно за почистване но ще го оправим , корселин нямам със лакочистител ше стане ли ? а мястото е малко криво за почистване ама ще го направя колкото мога Ебати колко вода има в тоя двигател бре ?! Още тече явно някой път попадне някакво боклуче вътре и го запуши и като го подсуша тръгне пак .....

Коментар

Колега аз мисля ,че ако намажеш със силикон който издържа на висока температура ще стане ще се запълни дупката и няма да тече.Колега това го давам само като идея несам много сигурен ,че ще стане заради високото налягане като загрее колата.
              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Ако тръгнеш да го заваряваш наистина си намери добър майстор, защото за да завариш чугуна първо трябва горе-долу да знае за какъв чугун става въпрос и второ да се подгрее чугуна поне до около 50-100 градуса, което сам разбираш си е доста, и още повече не можеш да изолираш подгряването. Абе с една дума сложно е ама не и невъзможно.

Коментар

На един колега от университета му протече така блока и оправихме проблема с течна заварка, която закупихме от магазин РУМИК в Малашевци - София. Вече втори месец не можем да махнем заварката Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                  www.CarProfi-BG.com
                  Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                  Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                  Най-атрактивните цени в София!

Коментар

ами аз го наклепах със този течен метал който купих и като гледам това което засъхна по клечката е доста здраво и се надявам и там да е станало здраво !!! може би ако е било още мръсно или е било леко влажно няма да е хванало но утре ще си покаже като тръгна на работа , а ако всичко е наред в събота ще сменям маслото и като вдигна колата ще видя за какво става въпрос БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩА тука на снимката се вижда теча зелен не е много качествена но се намира над турбото само че от долната страна не откъм радиатора и в близо то там кадето се съединява със скоростната кутия мястото беше много трудно за достигане с пръсти в легнало положение , понеже бях вдигнал колата с крик и лежах отдолу - бах М*** МУ ама съм майстор де а тука такъв майстор немога да намеря никой неможе да го направи тука понеже те са склонни да сменят блока или целия двигател но не и да го заварят между другото събра около 3.5 литра антифриз ?????? аз мислех че ще събере повече , поне 4-5 литра ама както и да е ще се запася за всеки случай със шипета вода утре пък да видим
                    Прикачени файлове

Коментар

Събрало ти е толкова антифриз, защото не е източен антифриза от блока. Не знам какъв ти е мотора, при 1.6 има пробка на блока, а при 1.4 няма.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

След като не сте съгласни на варианта с заварка (единствения правилен) - какво ще кажете за варианта дървен чеп, набива се хубаво в дупката и после всичко около него се омазва хубаво с БИЗОН. 100% ще държи и ще е по-здраво от само с БИЗОН.

Коментар

става и този вариант

Коментар

да бе вие направихте ебати пробива !!! хи хи хи аз мислех да пъхна клечка за зъби ама беше малко мисията невъзможна както и да е де минало бешело ся зора е как да е обезваздуша , имам пробка и е пусках малко от там да изтича и да балбука понеже малко ми загря , един път се включи перката ама незнам дали е достатъчно ще е покарам още малко така и след това ще видим ако трябва пак ще отварям и ще доливам

Коментар

Working...
                            X