Здравейте,имам проблем с климатроника на моя Фиат Стило.Не духа от централната конзола и долу в краката,иначе перката върти.От сервиза на Кафеджиев ми отказаха да го погледнат,не им се занимавало с електрониката,имало много датчици там.Ако някой може да ми препоръча кадърен майстор за този проблем ще съм му много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не духа климатроника на Fiat Stilo
Collapse
X
-
Re: Не духа климатроника на Fiat Stilo
Lyubakeca написа:Zdraveyte ,imam problemi s klimatronika na moyat Fiat Stilo.Ne se otvaryat vazduhoprovodite na centralnata konzola i tezi v krakata.Perkata duha kato luda no ni6to ne izliza ot otvorite i efektivnosta namalya 4ustvitelno.Ot serviza na Fiat v Burgas me otryazoha i nay-bezceremonno mi zayaviha 4e ne im se zanimava s elektronikata v kolata,yavno sa sviknali da rabotyat samo s tejki 4ukove i 6tangi.Ako nyakoi moje da mi prepora4a kadaren maystor za tozi problem 6te sam mu mnogo blagodarn.Прочети правилата колега за пускане на тема във форума.Заглавието на темата не е според тях както и писането на латиница.Модератрски екип на fiat-bg.orgEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
След като катастрофирахме с моята, от сервиза са си оставили ръцете и при мен не мога да се похваля че духа силно. Но в аутоиталия искат колата за месец при тях в сервиза за да свалят таблото и да видят какво е точно положението, а и такова време и нерви (моята кола в сервиз няма да влезе никога) нямам. Така че когато се пенсионирам или ми се отвори прозорец от един месец да безделнича - тогава ще я оправям.
Коментар
-
Абе човек,в автоелектроника има важна тема за климатроника .Вярно че се отнася за Брово,Брава и Марея,но ти кото си със Стило което е следващ модел няма начин ние да имаме нещо , а ти да нямаш (за самодиагностиката на климатроника говоря). Ако не ти изписва грешка остава фреона.Системата се пълни с фреон+оцветител дето се вижда на UV-лампа и така се вижда точно от къде ти изпуска системата и се оправя.
Коментар
-
lubobg ме е разбрал погрешно.Нямам проблем с климатика,охлажда и топли както трябва,перката върти,просто клапаните на централната конзола и тези за духане в краката не се отварят и затова не излиза нищо от там.Мисля че се задвижват от датчици или друга някаква електроника и проблема е в тях.Климатроника е двузонов и явно е малко по-сложен за диагностициране.
Коментар
-
Клапаните поне при Браво/а са с жила. Предполагам, че някое жило ти се е откачило. Разглабял съм средната конзола и си смазах клапите с течна грес, но само тези на конзолата. А жилата които регулират са наврени доста назад и достъпа до тях е почти невъзможен ако не се свали таблото. Като знам сервизите в Бургас едва ли някой ще се навие на процедурата. Все пак опитай и в Комлука в посока от стадион Черноморец към М.Рудник караш около 200м и там ще видиш един сервиз на самата улица - климатици, аларми, парно.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар