Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за измиватели на фарове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за измиватели на фарове

Колеги, отскоро съм с Фиат Мареа комби. Колата има измиватели /пръскачки/ за фаровете, но не знам откъде се пускат. Може ли да ми обясните?
    FIAT Marea Weekend 1.8 бензин/газ 115 к. с. 1997 г.

би трябвало като пръскаш на предното стъкло, да пръска и на фаровете
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      да така е , но трябва да са пуснати и фаровете до колкото знам
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
        Sev написа:
        да така е , но трябва да са пуснати и фаровете до колкото знам
        Прав е колегата...Когато си на къси и пръскаш предното стъкло,автоматично пръскат и на фаровете...Освен ако нещо не се е прецакало по системата !!!
        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

колега mesi извинявай че ще се намеся в темата ти...тази вечер ми върви така...но имам подобен въпрос надявам се нямаш против та въпроса ми е за бравата като пръскам на предното стъкло трябва ли да ми се включват и чистачките...на типото е така като пръскам вода и чистачките си се включват а сега трябва да пръскам и после да пускам отделно чистачките...дали си е така или нещо не работи иначе чистачките си бачкат на 6 като ги пусна
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

И на мойта Брава не се включват чистачките като пръскам. Един път бяхме обсъждали във форума и най-накрая се оказа, че май само Марея пуска и чистачките.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

На Тempra като пръсна с лостчето и чистачките махат 2-3 пъти, но на Браво- то не.
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

kiselo написа:
                колега mesi извинявай че ще се намеся в темата ти...тази вечер ми върви така...но имам подобен въпрос надявам се нямаш против та въпроса ми е за бравата като пръскам на предното стъкло трябва ли да ми се включват и чистачките...на типото е така като пръскам вода и чистачките си се включват а сега трябва да пръскам и после да пускам отделно чистачките...дали си е така или нещо не работи иначе чистачките си бачкат на 6 като ги пусна
                Предните чистачки не се включват с натискането на лоста да пръска,задната обаче го прави.Предполагам идеята за предните е първо да се намокри стъклото и после да си пуснеш чистачките.Иначе още преди да е напръскано с течност,чистачката ще направи един ход и ще замаже стъклото,особенно ако е напръскано с кал,а това си е опасно при движение.Предполагам това е идеята.

Коментар

peho написа:
                  Предните чистачки не се включват с натискането на лоста да пръска,задната обаче го прави.Предполагам идеята за предните е първо да се намокри стъклото и после да си пуснеш чистачките.Иначе още преди да е напръскано с течност,чистачката ще направи един ход и ще замаже стъклото,особенно ако е напръскано с кал,а това си е опасно при движение.Предполагам това е идеята.
                  Или пък, зимата ако чистачките са замързнали за стъклото, като пръсне само течност, без оборот на чистачките, няма опасност да се повреди нещо!
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Пробвах, при включени фарове и пускане на пръскалото измивателите не пръскат.

Коментар

Като вдигнеш капака поглени към казанчето за течността на чистачките.Там трябва да има 2 букси , едната за стъклото , другата за фаровете.Разбира се ,може и да е включена буксата ,но проблема да е друг,както е при мен.Явно има нещо по трасето

Коментар

виж дали предния собственик не е откачил пръскалкитемисля че Tornado Беше направил така, защото доста течност отивала са фаровете
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Проверих, клемата не е разкачена. А иначе пръска и предно, и задно стъкло. Други идеи? Или специалист?

Коментар

Размени помпичките и ще се види, може тази за фаровете да е изгоряла.
                            Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Има вариант и отпред на бронята да са прецакани пръскалките ...някъде по марку4етата !!! трябва да проследиш цялото трасе !!
                              Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Working...
                              X