Браво 1.9 ТД 75 96-та година ! Има едно което според моите изчисления е вакум помпа за спирачната помпа защото е свързано с маркуч за спирачната помпа ! та то има 3 болта и аз се опитах да ги притегна понеже явно си капеше масло обаче се оказа че на най долния болт резбата му е свършила и той си влиза и излиза както си иска и си капе масалце от там и аз понеже съм умник и трябва всичко да видя отвих и другите болтове да видя ко има аджеба вътре ..... обаче имаше един пръстен вътре и дой се размести и както и да е сглобих го еваш еваш обаче ме е шубе нещо да не съм прецакал ?! понеже и масло капна но предполагам е от двигателя та не е изтекло специално от помпата ?! лошото е че съм в англия и пари не ми се дават по майстори щото тука е м***ата си трака та ще трябва да има от курса направи си сам Та въпрос 1 - колко важно е това (помпа)?Може ли да съм направил нещо лошо на това като е паднал пръстена и съм го сложил ? да съм е развакуумирал нещо ? или каквото и да е ? дайте съвет какво да правя ? ясно ми е че или ще трябва да направя друга резба или да сменя цялата ПУ*КА майна което май ще е по лесно , стига да го намеря в някоя морга щото ново няма да е много евтино на картинката съм оградил каде се пада макар че сигурно се сещате за какво говоря Колега,както ти е озаглавена темата,направо е пример,как не трябва да се прави това.Оправи заглавието на темата си,от него не е ясно за какво ти е нужна помощ,така много хора няма изобщо да погледнат за какво става дума.Модераторски екип на fiat-bg.org.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хора помагайте проблем с вакум помпата на спирачките! :(
Collapse
X
-
Предполагам говориш за гумения пръстен. Няма нищо страшно. Това е вакум помпата за спирачките или без нея няма спирачки. Направи си резба там дето нямаш и навии здрав болт.Гледаи да не прискрипеш гумения пръстен че ще пръска масло от там. Маслото е от двигателя и смазва вала на помпата, но ако пръска за 20-на км може да го исхвърли цялото.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
-
Ами не е гумен пръстена а си е метален .... и отгоре един капак и тва цялото нещо се затваря с 3-те болта само че ме чакат да мина към 500 км сега и незнам какво да го правя ?! затегнал съм го с другите 2 болта ама от долу ще си тлее масалцето а по страшното е да не остана без спирачки в един момент ?!
Коментар
-
Аз разбрах че става дума за капака на помпата а то било за самата помпа. Наи добре вземи някакъв силикон маслоустоичив , развии я наново, подсуши добре и намажи със силикона около гърлото с дебелина колкото сварен спагет. Наи добре е да навиеш резба там дето си я скършил. Затягаи помпата и чакаи да исъхне поне 3 часа, ако може и повече още по добре. Ама щом се прибереш го оправи това нещо. И си вземи масло за изпът да не те вият вълците някъде. Може и да изрежеш гарнитура от кората на блокови листи за рисуване става, и да я намажеш от двете страни със силикон. Успех, и пиши кво си сътворил. :DFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Хи хи ебаси днеска ставам отивам , паля колата и кво да видя тече вода от някаде да си ..... М***ТА изпразни ми казанчето за бързо взех една свинска опашка да затегна там дето е болта и го затегнах ама пак си тлееше лекичко и супер мнооооого се разочаровах и се изнервих и се ядосах и............. идеше ми да си засиля бравока в реката или да го оставя на релсите и да го помете влака като мине та реших да отида до някой сервиз понеже далече от къщи никакви инструменти нищо немога да направя а ме е шубе да тръгна така та след дъъъъъъълго търсене на сервиз който да прави подобни интервенции понеже само гуми и ауспуси правят намерих един гараж подобен на наще българските и един негър му обесних за кво става въпрос и той взе един болт с по голяма резба го нави и се стегна доста доволно та за сега ще карам само дано всичко да е наред за сега а относно водата като затегна капачката на казанчето почва да тече понеже и налягането се увеличава и ще се прибера до нас със отворена капачка и после ще сваля тръбата от която тече и ще е видя защо тече и ще е направя ! дано ввсичко мине нормално !!!! Благодаря за съветите все пак
Коментар
-
Радвам се че си оправил проблема, аз скоро се главоболих с помпата. При мен положението беше по тежко но се справих. 3 дена се занимавах с нея. Поздрави.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
-
я разкайи малко за какво става на въпрос че да знам ако нещо продължава да има проблем ? между другото имам едно свирукане което е само на определени обороти . примерно на 1200 1300 оборота и като задържа газта свири или като е изфорсирам и мине през тия обороти присвирва лекичко . Та като стана инцидента с нея и като е разглобих беше се променило , малко по тихо беше станало незнам на какво се дължи това ?! и мога да разбера и от къде идва тва свирукане между другото вчера видях на единдвигател ама неразбрах на фиат ли беше понеже беше разглобено всичко и беше същата помпа май ми се струва че на всички коли е еднаква а? ако нещо имам проблем да знам дали мога да взема и от друга кола ако няма от фиат
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар