Zdraveite fenive na fiat!Veche i az sam tuk i nemojete bez mene da minete veche!Imam edno mnogo stranno pitane Predi izvestno vreme kolata zapochna da mi balbuka stranno ot radiatorcheto na parnoto@Otidoh v aleksandyr auto serviza i ot tam mi kazaha che tova bilo chesto sreshtano iavlenia na tipotata i temprite-prosto si balbukali!!! Ama balbukaneto si e mnogo zdravo se edno iztichat vodite na kolata prez radiatorcheto!Dnes kato si zapalih kolata i zagria parnoto vaobshte go niamashe!Niamashe voda v kazancheto na radiatora???naliah okolo 1 litar i se napalni pochti do gore!Ta niakoi moje li da mi dade ideia ot kakvo moje da e!Za garnitura na glavata nai mnogo me e strah no kakvo da se pravi ako triabva shte ia smena!Blagodara vi predvaritelno za mneniataМоля те, ако няма проблем пиши на кирилицаАдмина
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
PROBLEM!!
Collapse
X
-
ВО написа Днес като си запалих колата и загря парното въобще го нямаше.Нямаше вода в казанчето на радиатора и налях около един литър.Това ме кара да си мисля че бълбукането му е било от това че антифриза му е бил малко в радиатора.Нека сега както го е напълнил като запали колата да отвие капачката на казанчето и да види дали се появяват мехурчета в течността.Ако се появят то тогава вече може да се говори за прогоряла гарнитура.Трябва сега и хубаво да се обезвъдуши.Миналата седмица си смених термостата на Пунтото и си налях нов антифриз но повече от половин час го обезвъдушавахме с майстора ми.В левия край на радиатора горе има кранче и той го отви за да излезе въздуха от там.Запалихме колата пуснахме и кранчето за парното и чак когато колата загрея и отвори клапана на термостата тогава почна да излиза течност от това кранче на радиатора заедно с въздух.Между другото да ви кажа бях си купил туба четири литра концентрат като мислех да го разреждам но той ме убеди че било по добре да налеем концентрата и доляхме само около един литър вода.ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ СЕ СМАЗВАЛА ВОДНАТА ПОМПА ПО ДОБРЕ.Също и по блока не се натрупвала ръжда.
Коментар
-
Може би свърши!
Хора благодаря ви за отговорите!Вчера си откарах колата в Александър Ауто и там установиха че водната помпа била ми свършила казах да ми я сменят и тази сутрин бълбукането изчезна!Иначе аз си разбирам от колата и естествено че няма да бълбука от недостик на вода! (не сам амтьор все пак )Дано да се запази така и да не бълбукне вече че адцки много ме изнервя като стане нещо на колата (малко си я гледам в повече от необходимото май ама..)Иначе като затвориш кранчето на парното спира и бълбукането нали все пак няма въртене на водата през парното!!Аиде благодаря ви за помощта и имам много въпроси още А и на сбирка ще дойда ако нямате нещо против деA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Балбъкането ти идва от това че в момента системата ти не е пълана само с вода а има и въздух докато ми течеще водната помпа и на мене много ми балбукаше гадно като уригване но след като я смених и запълних всичко само с антифриз се оправи моментално.. Значи намираш първо къде имаш теч за да ти губи течноста и за да балбука не е малко загубата поне 2 литра е след това го оправящ и запълваш системата с антифриз пак палиш чакаш да се вкл. термостата и гасиш, чакаш да истине и пак доливаш.... При мене поне няма ше отвори за обезвъздушаване на системата но може да провериш при тебе как е положението... Това което ти казвам ама 100% реши балбукането
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар