здравеитеказаха ми че ако сменям предавките 1-3-5 се намалява разхода значително.има ли нещо вярно и ако е така на какво вреди ,какво съсипва???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
малък разход
Collapse
X
-
И аз съм виждал някои шофьори с една такава аристократична лекота да минават 2-4 или 3-5. За мен това е глупост, не виждам какво и как ще спестиш, а предполагам, че се влошава и смазването на двигателя, може да почне да придърпва колата, ако от 2-ра предавка с ниска скорост минеш на 4-та например, или от 3-та на 5-та.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз лично се зарадвах от заглавието ,че колега с Фиат има малък разход ,но уви то не било така.Между другото имам двама колеги с Хлопел Кадет и Вектра които се радват на много добри разходи на газ.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
тъй, тъй...с хлопелчето, вече не си спомням какъв разход имахме, щото го имахме преди повече от 15г., ама с баба темпра имах разход около 8/100 газ в същия този загубен град на светофарите , и около 6-7/100 извънградско. А със сегашната ламя разхода последно го засякох 10/100 бенз(няма кинти за ГИ), ама с нея доста често се минава над 3000 об/мин., щото колата е нервна, и въпреки това 10/100 си е добре за спортна машинка....СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
аз на първа само тръгвам после веднага ръгам 5- в града ми дава 6 газ. браво 1,6 16. даже сега с един приятел ще слагаме 6 и 7 скорост и очаквам на 6 да връща в резервоара поне 100 грама/100км , а на 7 още не съм изчислилLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар