Е това ми се вижда малко безмислено смисул от 1-3. Ако тругнеш на светофар на 1ва и посел 3та ще се изтегляш супер бавно и колоната ще те псуват яко според мен а и колата ще се мъчи. Ако пък изрежеш на първа за да стигнеш обороти за 3та ще има обратния ефект а и тия в колата ще решат че не можеш да караш защото ще се друсате и калтите яко хахахаха. От 3-5 е по смислено примерно на 3та 50 и псоле 5та ако имаш права и не бързаш
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
малък разход
Collapse
X
-
От трета на пета го правя и аз, като се наложи скоростно да изпреваря някого и съм набрал 120 например. А от първа тръгвам рядко - например на светофар по надолнище, като светне жълто, пускам спирачката и направо вкарвам втора. Е, по нагорнище и ако трябва да потегля по-скоростно, това не важи, разбира се.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
аз дедрата така я карам - предавките го позволяват - 1-> 2 -> 3 -> 5. като видя че ще имам възможност за 5-та , дръпвам малко повече на 3, до към 2600-2700-2800, и на пета влизам на прилични обороти - 1400-1500. При предавки 3:4:5 както следва 1.45 : 1.1 : 0.869 ( по спомени ), 4-тата е абсолютно безпредметна. Ползвам я само когато на баир 5-та не може да се поддържа и е очевидно че трябва да се върне 1 предавка. Ама чак пък да се надявам че и гориво ще спестя така.... не мисля.
Коментар
-
Re: малък разход
kerrirose написа:здравеитеказаха ми че ако сменям предавките 1-3-5 се намалява разхода значително.има ли нещо вярно и ако е така на какво вреди ,какво съсипва???Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
1-3 едва ли, големи са разликите в предавателните числа, и ще трябва на първа да вдигнеш 50 та да минеш на 3 та и къв е смисъла Виж 3 та 5та е друго нещо, понякога съм го правил не ми е практика, примерно на трета ако съм се "набузил" много да изпреваря някои голф примерно и съм стигнал 4000-5000 оборота смисъла от четвърта е абсолютно никъв щот от 3та на 5 та в случая оборотите падат на чудесните 2500 които пък отговарят точно на скороста която съм достигнал на 3 та. Та тъи можеш да го правиш но не е като за всяко превключване а само в определени случаи и си е чисто по преценка на водача според пътя, пътните условия и достигнатата скорост на 3та. А дали ще ти даде икономия в горивото тва вече не знам, може да икономисаш малко съединител обаче :DПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар