Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1.4 12V лампа за гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1.4 12V лампа за гориво

колеги някои знае ли откъде идва следнят проблем, значи колата е Брава 1.4 12V при зареждане на резервоара при светеща лампа и стрелката почти до минимума зареждам за 20 лв. и лампата гасне стрелката се вдига и след известно време не повече от 5-6 км. лампата пак светва и стрелката пак пада докато не заредя отново и така... от къде може да идва този проблем някой знае ли ..? заштото не ми се вярва толкова да харчи?

Всеки резервоар има и допълнително отделение- нещо като резерв 4-5 литра, който е разположен малко пред основния обем- так, че да не угаснете при изкачване на баир- да прелее малко към помпата да не угасне по нанагорнището.Тези 2 обема са разделени с малко- 4-5 см. прагче и се преливат по време на движение, така че:Като сипеш 7-8 литра и си карал доста време на лампа е много вероятно и част от резерва да е изгорена, а при първото спускане- си го допълваш- и ти спада нивото около сондата- този ефект го има винаги, ако сме с бензин около момента на светване на лампичката и изчезва, когато имаме 20- 25 литра- т.е. около половината резервоар. :D
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
      Всеки резервоар има и допълнително отделение- нещо като резерв 4-5 литра, който е разположен малко пред основния обем- так, че да не угаснете при изкачване на баир- да прелее малко към помпата да не угасне по нанагорнището.Тези 2 обема са разделени с малко- 4-5 см. прагче и се преливат по време на движение, така че:Като сипеш 7-8 литра и си карал доста време на лампа е много вероятно и част от резерва да е изгорена, а при първото спускане- си го допълваш- и ти спада нивото около сондата- този ефект го има винаги, ако сме с бензин около момента на светване на лампичката и изчезва, когато имаме 20- 25 литра- т.е. около половината резервоар. :D
      Значи искаш да кавеш, че изгасне ли лампата имаш около 20-25литра?

Коментар

Не колега. Щом светне лампата значи имаш към 7 л. горе долу. Явно твоя резервоар е бил почти празен и като си сипал 9-10 л. е изгаснала лампата и след някой друг километър е станал пак на резерва и е светнала лампата. Напълни си резервоара до средата поне и си го поддържай на това ниво. Аз лично почти никога не чакам лампата да светне.
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Според мен има проблем с лампата - аз съм зареждал 7 литра и пак не гасне. Дори и за миг не изгасна. Понякога светва, мина по някой по-стръмен наклон, изгасва и после светва след 25-30 км. Малко е шашава, не и вярвай особено.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
          X