Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов собственик на Bravo 1.6 16V '97 първи впечатления

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нов собственик на Bravo 1.6 16V '97 първи впечатления

Та така, вече сдобих с така бленуваното Bravo и имам някои въпросчета към притежателите на тази марка Значи първо, доста твърда возия.Това нормално ли е за Bravo-то?Доста твърдо се усещат дупките и неравностите по пътя.Досега имах едно Рено 19 ’94-та и разликата е голяма.Изчетох повечето теми по нещата които ме интересуваха, но все пак искам да попитам за всичко което трябва да сменя по колата, както и за препоръчваните марки по консумативите.Така и не разбрах как се включва климатика, ако въобще работи, поне аз не забелязах разликата.Забелязах също, че ел стъклата работят само нагоре-надолу, ляво-дясно ги нямаше.Предния капак трудно се затваря, не видях някакви следи от удар, но това не ми се видя нормално.По принцип колата я взех на доверие, като не съм гледал почти нищо по нея.Бих се радвал на всякакви съвети Благодаря предварително
    Ползвайте мигачи!
    Sometimes I feel like screaming

Добре дошъл и честита ти продобивка!Тази твърда возия си има предимството изразяващо се в много добрата стабилност,ще я усетиш като покараш.Климатика се включва от един бутон със снежинка на него,когато си на празен ход,трябва да го усетиш в леката промяна на оборотите,след включването на климатика.Обаче сега в студа не съм сигурен,че ще включи.Хубаво е да отидеш на диагностика,не е много добре,че си я взел така на юнашко довери,но може да е на късмет.Успех.

Коментар

Първо добре дошъл във форума и честито за новата придобивка!Да, колата си вози твърдо!Относно консумативите, сменяй: масло (марка Selenia 20 K, 10W40) и маслен филтър; горивен филтър; ремъци (Gates) и ролки (SKF или други); масло на хидравликата (само ако е потъмняло, т.е. не е рубинено червено); виж си и накладките на 4-те колела. Друго не се сещам в момента.По другите въпроси, нека колегите се изкажат!
      Space Star 1.9 DID

Коментар

Твърдото почукване по малки неравности вероятно е от тампоните на биалетките- те са си от списъка за задължителните смени на фиатките.
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Честито пич ,пожелавам ти да си караш фиатката дълго време.Твърда возия нормално,не можеш да го сравняваш със френските автомобили .Аз смених всичси консомативи ролки, ремък на ангренажа на хидравлик филтри всички, части + работа 310лв но може и по евтино.Всички колеги препоръчват масло селения голт ,аз съм със немско масло и нямам проблеми,но моето браво има лепенка за това масло селения от Италия.Моите огледала работят перфектно,може би проблема ти е в моторчето.Капака също ми се затваря трудно.Като цяло са доста добри коли ,малко повече пластмаса във копето но ще го понесем.

Браво 1,6 16V

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
            Твърдото почукване по малки неравности вероятно е от тампоните на биалетките- те са си от списъка за задължителните смени на фиатките.
            Той не е написал че има почукване,а твърда возия.Един съвет към EasternAlien,не сменяй нищо,с изключение на консумативите,ако не си убеден че трябва да го смениш.Според мен оригиналните части са си най-добре,заради това ако не е наистина нужно,не ги сменяй.Искам да кажа не действай по метода проба-грешка.

Коментар

Те ел. стъклата на всички коли се местята само нагоре - надолу, наляво - надясно още на са го измислили! Карай, разбрахме те всички! Честито и от мен! Климатика сигурно трябва да се понапълни, пробва ли го с включен вентилатор и вътрешен оборот на въздуха?
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

Коментар

Честито и от мен за колата! Мн и безаварийни километри ти пожелавам Значи консумативите би трябвало да ти излязат около 250лв маслото филтрите, ремъка и ролките. Тампони и т.н. ще усетиш сам дали има нещо. И според мен трябва да направиш една диагностика щом си я взел на доверие, там ще покаже дали нещо не си е ’’останало’’ в Италия С твърдата возия ще свикнеш Както пише по горе на място пусни климатика и ще видиш дали се вдигат малко уборотите и като цяло ще усетиш дали тръгва.
                Brava 103HP
                ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

честито.за ел. ОГЛЕДАЛАТА виж:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...306&highlight=за около 15 минути работа е.а ако не ти светят бутоните, може да си приготвиш едни 3мм зелени диодчета и да подмениш старите ако са изгоряли,или само може да ги презапоиш ако е спукана спойката.

Коментар

Е аре честито! Това за твърдата возия си е така, пък и колата е по-малка, ама това дето вика peho, че била стабилна не му вярвай, подскача като картинг на лунен пейзаж, преди имах пежо 405 и рено 19 съм карал, те лепнат по пътя като палачинка с това внимавай. Климатика може да не работи, защото няма фреон и моя не съм го пълнил още, не ми бачка клапата за въздуха на вентилатора вън/вътре и докато не я оправя нея за клима не мисля, дано твоята да бачка, а за огледалата много интересно защо не бачкат настрани, единствено може да е от копчето. Моя преден капак, го пускам от 10 см височина, като го затварям и лепне веднага, а вратите ми се затварят като на нов хладилник, много съм доволен относно това. Прегледай си термостата дали работи, че е проблемен при много от колегите, маслото не е задължително да е селения важното е да е качетвено, в никакъв случай 15*40, най-добре пълна синтетика или полу, аз сложих масло политрон на моята и е много добро, ама малко солено ми стъпа 80лв.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Благодаря на всички за мненията и съветитеВече започвам да и свиквам, огледалата странно как сами почнаха да бачкат.Интересно ми е колко харчи градско, още не мога да я хвана, та дано не изтърва да остана без бензин някой път.На Реното бях свикнал, знаех почти до милилитър колко бензин има в резервоара и докъде ще ми стигне.Предполагам най-простия начин е да напълня една тубичка бензин в багажника, да карам, докато свърши резервоара и след това да засичам.А забелязах още, че спирачното масло е малко тъмничко, дали е за смяна?
                      Ползвайте мигачи!

Коментар

Честито колега да си я караш с здраве хиляди безавариини километри.Не си сгрешил с марката.
                        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

EasternAlien написа:
                          Предполагам най-простия начин е да напълня една тубичка бензин в багажника, да карам, докато свърши резервоара и след това да засичам.А забелязах още, че спирачното масло е малко тъмничко, дали е за смяна?
                          Този със сигурност е най-лесния начин ако искаш да прецакаш нещо по колата, например помпата.... Това не е добър вариант за засичане, колата не е с карбуратор. Я си налей догоре, карай 300-400 километъра и пак си налей на същата бензиноколонка до същото ниво. Наливай си сам, не оставяй на колнкаджиите, защото те чакат да изключи пистолета а след това влизат спокойно още поне литър, литър и малко. Ако имаш най-малки колебания за спирачната течност - смени я. Особено ако не знаеш кога преди това е сменяна. Да си знаеш че всичко ти е точно. Не е скъпа, а пък е важен детайл

Коментар

Оф, така е като се взима кола само на доверие!Започнаха да си излизат проблемите на лице.Сега пък нещо май съединителя не е в ред, първа започна да се вкарва трудно, задната винаги "изръмжава" при включване.При смяна на скоростите, скоростния лост поскръцва.Като, че ли започвам да чувам и някакво потропване при завой... Колеги, помагайте...
                            Ползвайте мигачи!

Коментар

Ми натегни си жилото то е от ясно по-ясно. Вдигни облицовката на скоростния лост и вътре напръскай с WD-40 докъдето стигнеш.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X