Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система-надува!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с охладителната система-надува!!!!

Колеги колата ми Мареа 1.6 16 нодува казанчето и изхвърля водата!!!Обаче Работи перфектно!!!Датчиците са в ред перката работи системата е обезвъздушена !!Днес го направи дори като не беше загряла!@!Колата е с газова-не е газов инжекцион!!Дали може газовата да вкарва въздух в системата и как мога да разбера !!Може ли да е от нещо друго или е от гарнитура глава

аз бих заложил на гарнитура...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Отчаях се!?!

Коментар

мирище ли на газ антифриза?
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

- пич , това заглавие "спешна помощ" единствения уместен отговор за него е - 150 - запалия да надуе за около минута, после ГАСИШ , отваряш капачката на антифриза и поднасяш горяща клечка или запалкаАКО се запали въздуха - ИМАШ КЪСМЕТ - бегай да ти сменят уплътнения на изпарителя,ако не се запали - НЯМАШ късмет - много вероятно е да е гарнитура - иди в свестен сервиз

Коментар

а па по-лесно откачи маркуча на газта който излиза от изпрраителля и запали на бензин да бачка 1 минута и ще си итговориш.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Сигурно гарнитурата е тръгнала в начален стадии,защото не пуши а само, може би, от компресията в чилиндрите вкарва в охладителната система!!Щеше ми се да мина метър-само с профилактика на изпарителя,но маи..........Кажете начин да разбера 100% че е от гарнитурата,за да не се окаже че съм я сменил а проблема да си остане ,че тогав .......................си .........майката!!!!!

Коментар

Я кажи къв ти е изпарителя, ако е Ловато или някво негово подобие считаи че 80 % е от него. Но както ти каза колегата подуши на кво мирише антифриза, но с клечка не те съветвам да пробваш да не си опърлиш бритона . Другото е да спреш газта от бутилката да я запалиш да изчакаш да изгори газта от тръбите и изпарителя, тогава да отвиеш капачката за да излезе налягането ако се е събрало такова и от там на сетне на бензин. Тва е при положение че не си сигурен кво подушваш в казанчето на водата, може да ти звучи странно но не се учудваи ако миризмата от казанчето е като на бензин не знам как става тоя номер но не си мирише на чиста газ ами нещо като на бензин, което разбира се не значи че е бензин .
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Превключих и карах само на бензин,не съм спирал газта от бутилката !!Температурата на таблото не беше минала средата и след като спрях видях ,че от капачката на разширителния съд отново подлива вода!!Колеги казаха ,че може да е от капачката!?!?Дали е възможно при работещ термостат,обезвъздушена система,работещи датчици и здрав изпарител/колата върви страхотно/ тая пущина да е проблема!!!!!!!!!!!!!

Коментар

andreigg написа:
                    Превключих и карах само на бензин,не съм спирал газта от бутилката !!Температурата на таблото не беше минала средата и след като спрях видях ,че от капачката на разширителния съд отново подлива вода!!Колеги казаха ,че може да е от капачката!?!?Дали е възможно при работещ термостат,обезвъздушена система,работещи датчици и здрав изпарител/колата върви страхотно/ тая пущина да е проблема!!!!!!!!!!!!!
                    пич на теб като ти кажат че презерватива се слага преди да еб.. ти да не би да го слагаш като ходиш да пикаеш?като ти чета кво си правил май така действаш.хората се опитват да ти помогнат ти си правиш самодейност. тоя резултат дето си го получил... аре нема нужда

Коментар

Хубуу де запали я на място да работи махни капачката и гледаи бълбука ли, ако не бълбука всичко е Ок, и може капачката да не и работи клапата.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

u_bo написа:
                        andreigg написа:
                        пич на теб като ти кажат че презерватива се слага преди да еб.. ти да не би да го слагаш като ходиш да пикаеш?като ти чета кво си правил май така действаш.хората се опитват да ти помогнат ти си правиш самодейност. тоя резултат дето си го получил... аре нема нужда
                        Не знам дали е самодейност,това което разбрах е,че мога да разчитам на много от съвестните хора във форума,които се опитват да помогнат!!Благодаря Ви!!В момента колата работи нормално ,загрява си до определената температура,включва перката,работи и на газ и на бензин!!!Това което се оказа/поне за сега/ е запушено маркуче което излиза от разширителния съд...........поне за сега ми олекна.............до следваща авария.........

Коментар

andreigg написа:
                          ...Това което се оказа/поне за сега/ е запушено маркуче което излиза от разширителния съд...........поне за сега ми олекна.............до следваща авария.........
                          А дано да няма следваща! :D За всеки случай си смени тая капачка с нова, че сигурно от разните замърсявания- може пак да ти удари греда :D :D :D , когато не ти се иска. :D
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

ок

Коментар

Working...
                            X