Колеги колата ми Мареа 1.6 16 нодува казанчето и изхвърля водата!!!Обаче Работи перфектно!!!Датчиците са в ред перката работи системата е обезвъздушена !!Днес го направи дори като не беше загряла!@!Колата е с газова-не е газов инжекцион!!Дали може газовата да вкарва въздух в системата и как мога да разбера !!Може ли да е от нещо друго или е от гарнитура глава
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с охладителната система-надува!!!!
Collapse
X
-
u_bo
- пич , това заглавие "спешна помощ" единствения уместен отговор за него е - 150 - запалия да надуе за около минута, после ГАСИШ , отваряш капачката на антифриза и поднасяш горяща клечка или запалкаАКО се запали въздуха - ИМАШ КЪСМЕТ - бегай да ти сменят уплътнения на изпарителя,ако не се запали - НЯМАШ късмет - много вероятно е да е гарнитура - иди в свестен сервиз
Коментар
-
Сигурно гарнитурата е тръгнала в начален стадии,защото не пуши а само, може би, от компресията в чилиндрите вкарва в охладителната система!!Щеше ми се да мина метър-само с профилактика на изпарителя,но маи..........Кажете начин да разбера 100% че е от гарнитурата,за да не се окаже че съм я сменил а проблема да си остане ,че тогав .......................си .........майката!!!!!
Коментар
-
Я кажи къв ти е изпарителя, ако е Ловато или някво негово подобие считаи че 80 % е от него. Но както ти каза колегата подуши на кво мирише антифриза, но с клечка не те съветвам да пробваш да не си опърлиш бритона . Другото е да спреш газта от бутилката да я запалиш да изчакаш да изгори газта от тръбите и изпарителя, тогава да отвиеш капачката за да излезе налягането ако се е събрало такова и от там на сетне на бензин. Тва е при положение че не си сигурен кво подушваш в казанчето на водата, може да ти звучи странно но не се учудваи ако миризмата от казанчето е като на бензин не знам как става тоя номер но не си мирише на чиста газ ами нещо като на бензин, което разбира се не значи че е бензин .Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Превключих и карах само на бензин,не съм спирал газта от бутилката !!Температурата на таблото не беше минала средата и след като спрях видях ,че от капачката на разширителния съд отново подлива вода!!Колеги казаха ,че може да е от капачката!?!?Дали е възможно при работещ термостат,обезвъздушена система,работещи датчици и здрав изпарител/колата върви страхотно/ тая пущина да е проблема!!!!!!!!!!!!!
Коментар
-
u_bo
andreigg написа:Превключих и карах само на бензин,не съм спирал газта от бутилката !!Температурата на таблото не беше минала средата и след като спрях видях ,че от капачката на разширителния съд отново подлива вода!!Колеги казаха ,че може да е от капачката!?!?Дали е възможно при работещ термостат,обезвъздушена система,работещи датчици и здрав изпарител/колата върви страхотно/ тая пущина да е проблема!!!!!!!!!!!!!
Коментар
-
u_bo написа:andreigg написа:Превключих и карах само на бензин,не съм спирал газта от бутилката !!Температурата на таблото не беше минала средата и след като спрях видях ,че от капачката на разширителния съд отново подлива вода!!Колеги казаха ,че може да е от капачката!?!?Дали е възможно при работещ термостат,обезвъздушена система,работещи датчици и здрав изпарител/колата върви страхотно/ тая пущина да е проблема!!!!!!!!!!!!!
Коментар
-
andreigg написа:...Това което се оказа/поне за сега/ е запушено маркуче което излиза от разширителния съд...........поне за сега ми олекна.............до следваща авария.........Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар