Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На нова гарнитура слага ли се силикон ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз слагам ,за сега не текат ,застраховка така да се кажеама се слага много тънко покритие,колкото да се боядиса
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Коментар

Абе колеги, това силикона не е ли за прозорци и фуги? Аз до колкото съм чувал от правилните майстори - силикон се слага на гарнитур за да не текат, но това основно се прави заради козметика "Ето шефе, ремонтирахме, няма да тече"Помислете кое е по-важното - да не ви тече отвън или да е изрядно отвътре???
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

riiid написа:
        Не е грешка да сложиш силикон на нова гарнитура.Просто се подсигуряваш допълнително срещу течове...
        това е най-правилното и според мен.

Коментар

@jenshen73: Има специален силикон или така наречената течна гарнитура, която е маслоустойчива и издържа при 300+ градуса. Всички картери на нашите Фиатки са точно с такава течна гарнитура, която се продава в тубички като паста за зъби Аз си купих VIKTOR-REINZ за 12лв, една доказала се марка на пазара. Лепнах и картера и напълних гарнитурата на капака на клапаните и залепих. Никакви проблеми вече почти година.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

аз доколкото съм чувал на много от новите коли от завода не се слагала гарнитура а само уплътняваща смес, но този силикон дето го продават тука каква работа върши не знам.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
            X