Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типо 1.8 - много ниски обороти на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типо 1.8 - много ниски обороти на празен ход

Здравейте колеги,въпреки че много си харесвам колата взе да ме изнервя малкопроблема е, че като я остава на празен ход (примерно спирам на кръстовище) и оборотите падат до 500(то по-надолу не може да покаже оборотомера) леко притриса и после се дигат до към 600-700 ама не повече но никога не угасватая гадория става като загрее някаде над 50 градусаизчетох всичко в форума за- моторчето за празен ход -проверено и работи - EGR системата - запушено е маркучето да не би от там да смуче въздух (макар, че според мен си работи)- свещи и кабели смених - няма промяна- въздушен филтър сменен- диагностика - само датчика за входящия вуздух даваше грешно показание - оправен лично от мене за 80 стотинки- ламбда сондата не работи но от това което четох - няма значение а и 7,2 на 100 ми дажа извън града - няма газова уредба- темп. на двигателя е 89-90 градуса - загрява доста бързо с новия термосат- откачане на акумулатора за 1 -2 дена и после обикаляне из града около час поне- каране на 1 предавка без газ - никога не угасва- колата върви та се цепи - като за 105 коня де проблема обаче си остава ще се радвам на всякакви мнения и помощ
    Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

1. Свещ/и 2. Кабел/и3. Палец (ако има) и капачка4. Бобина5. Горивна помпа.6. Недобро зареждане от алтернатора.7. Системата за подгряване при студен мотор не изключва.Това са основните причини, според мен.Подредил съм ги по най-голяма вероятност.P.S. Свещите и кабелите отпадат. Не бях обърнал внимание, че си ги сменял.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

На дросела има една врътка, вдигни си оборотите на нормалните за тоя мотор 950 (ако е 16В), ако е 8В мисля, че бяха 800 или 850. Не е лошо все пак да ги държиш 1 идея над препоръчваното от производителя - хем ще имаш по-добро мазане, хем с включени фарове ще си бомба. На газ ли си или на бензин - ако си на газ ще давам още съвети. Ако си на бензин загрей добре колата и има един винт (потенциометър) за регулиране на сместа на празен ход. Пробвай да го развъртиш и него малко до получаване на стабилни обороти. При Типо с ламбда този потенциометър липсва!

Коментар

палец и капачка нямам - с две двойни бобини е колатагазова уредба нямамбензиновата помпа мисля, мисля че е наред щом до колата върви - на магастралата за варна я опънах до 205 по километраж каква е тая система за Системата за подгряване при студен мотор и как да я проверя ?къде по точно е тая врътка да ги дигна оборотите - огледах внимателно - нищо за въртененаправи ми впечатление снощи на фарове, много намаляват като и паднат оборотите до 600-700

Коментар

ами нормално да са ти слаби фаровете, ами представи си и перката на радиатора да ти се включи ще трява да подааваш газ че да поддържаш тока, търси къде е това за регулиране на постъпващия въздух от филтъра, както ти казва преди колегата, трябва да представлява винт и е нормално да не го видиш, защото трява да е в отвор леко по навътре, търси веднага след дебитомера
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...0&highlight=В тая тема има изглед на дросела това е на пича Типото,но винт за регулиране не виждам!Айде сега който го види да каже :P
            now. BMW E39 523i '98 170hp
            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

А ТПС-а провери ли го?
              Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Качвам темата нагоре за да помогнем на колегата!В темата която постнах дросела се вижда, само че не е както при мен за да помогна на колегата!Хайде колеги, поне някаква идея дали има такъв винт за регулиране на оборотите или е някъде скрит или няма такъв!
                now. BMW E39 523i '98 170hp
                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

ще го смъкна да го огледам и него

Коментар

след няколкодневно каране оборотите се оправиха -800-850според мен моторчето запразен ход е било но аз го пръсках с WD40 и сега се е раззкарала смазката вътре

Коментар

Working...
                    X