Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БРАВО-бълбукане от резервоар(бензин)-катo пукане пуканки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

БРАВО-бълбукане от резервоар(бензин)-катo пукане пуканки

За колата от подписаКогато дам контакт , по принцип чакам да изгасне лампата на "дюзата" на таблото,тогава нормално е, доста тихо чувам как завърта бензиновата помпа в резервоара.От около 10 -тина дни , ако колата е стояла повече от 1-2 часа , тозаедно със звука от бензиновата помпа се чува ’пукане’ като пукането на пуканки , или вренето на вода в канче,ЕДИТ: или бълбукане като при надуване на сламка във вода.шума се чува за около 2 до 3 секунди, не повече.После спира , аз си запалвам и така без проблем и шумове.Някой имал ли е такъв случай?Резервоара от 1 година не е падал под средата! има достатъчно гориво.бензиновия филтър е сменен преди 1 година.

абе на служебната корса дизелак се получаваше нещо подобно през зимата, ама тя е на 50 000 км и в момента го няма това нещо, пък при теб от какво може да е един господ знае имаш ли достатъчно бензин в резервоара.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      абе на служебната корса дизелак се получаваше нещо подобно през зимата, ама тя е на 50 000 км и в момента го няма това нещо, пък при теб от какво може да е един господ знае имаш ли достатъчно бензин в резервоара.
      не е от горивото. над средтата е.бензиновия филтър е сменен преди 1 година.

Коментар

И при мен се чува! Е не чак като звука при разпукването на пуканка... По-скоро ми звучи като на балони с въздух излизащи на повърхността. Прави ми впечатление, че го чувам най-често когато колата е под наклон! Но всичко това става доста рядко!
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
          ...По-скоро ми звучи като на балони с въздух излизащи на повърхността....
          Да !бе трудно намерих с какво да го сравня.Напълно съм съгласен с твойто сравнение.НО това ми се появи отскоро и се чудя КАКВО Е ....

Коментар

u_bo написа:
            Roko написа:
            Да !бе трудно намерих с какво да го сравня.Напълно съм съгласен с твойто сравнение.НО това ми се появи отскоро и се чудя КАКВО Е ....
            Малко отклонение от темата, ако ми позволиш!Усещаш ли миризма на бенз в купето, особено при каране с отворен прозорец и в горещо време?
            Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
              Малко отклонение от темата, ако ми позволиш!Усещаш ли миризма на бенз в купето, особено при каране с отворен прозорец и в горещо време?
              не

Коментар

u_bo написа:
                Roko написа:
                ако системата е като при темпра има едно мъркуче от помпата до фланеца на "кошницата" на която се захваща помпата около 10см, най вероятно се е пробило и сега помпата като нагнетява една част от горивото отива към дюзите, а друга част през тази дупчица , преминава и се връща в резервоара ПС в скоро време, ако това е проблема и тази дупчица се разшири, може и да не достига гориво за да върви колата а само да си прави кръговрат във резервоара
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                  ако системата е като при темпра има едно мъркуче от помпата до фланеца на "кошницата" на която се захваща помпата около 10см, най вероятно се е пробило и сега помпата като нагнетява една част от горивото отива към дюзите, а друга част през тази дупчица , преминава и се връща в резервоара ПС в скоро време, ако това е проблема и тази дупчица се разшири, може и да не достига гориво за да върви колата а само да си прави кръговрат във резервоара
                  Колега, снимка можеш ли да намериш от някъде, че не мога да се ориентирам така!
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

stef написа:
                    ако системата е като при темпра има едно мъркуче от помпата до фланеца на "кошницата" на която се захваща помпата около 10см, най вероятно се е пробило и сега помпата като нагнетява една част от горивото отива към дюзите, а друга част през тази дупчица , преминава и се връща в резервоара ..
                    е има ли го тоя шум при тази повреда ?? не разбрах ??

Коментар

u_bo написа:
                      stef написа:
                      ако системата е като при темпра има едно мъркуче от помпата до фланеца на "кошницата" на която се захваща помпата около 10см, най вероятно се е пробило и сега помпата като нагнетява една част от горивото отива към дюзите, а друга част през тази дупчица , преминава и се връща в резервоара ..
                      е има ли го тоя шум при тази повреда ?? не разбрах ??
                      да има го, то е все едно да надуваш въздух през сламка със течност ,устата ти е помпата чашата е резервоара :DПС снимка нямам да го покажа за съжеление
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Roko написа:
                        u_bo написа:
                        Roko написа:
                        Колега, при мен го има бълбукането и миризмата. Миналото лято към края почна да мирише на бензин, ама сега като се постопли времето направо вони та не се трае...
                        Fiat Brava 1.6
                        Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                        Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

mita написа:
                          Колега, при мен го има бълбукането и миризмата. Миналото лято към края почна да мирише на бензин, ама сега като се постопли времето направо вони та не се трае...
                          По-късно ще пусна тема във форума на Hit-ko, за да каже от къде да започваме с търсенето!Може да се включиш и ти в коментара! Ето адреса на форума: http://axm-auto.com/pBB2/index.phpКато напиша темата, ще ти пратя директен линк към нея!
                          Space Star 1.9 DID

Коментар

Така, ето темата и отговорите от форума на Хит-ко: http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.php?t=365При мен миризмата на бенз спря да се усеща, след като отворих клапана на капачката на резервоара. Вътре всичко беше наред, има 2 пружинки и една гумичка, тя беше здрава. Скоро не съм усещал миризмата. А и сега има страхотно нялагане в резервоара.Относно бълбукането, вижте поста на Хит-ко!
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

Я да изкопаем темата от гроба Някой реши ли си проблема с вонята на бензин? Щото при мен още си смърди. Не е от двигателя, а някъде от към гъза на колата Само на отворени джамове, ако ги затворя всичко си е ОК. Ако някой си е отстранил проблема - да опише как...
                              Fiat Brava 1.6
                              Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                              Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Working...
                              X