Искам да питам:Чува се един специфичен шум и всеки ми вика че са ролки.При положние че са сменени а не е сменена само тази на пистовия ремък възможно ли е от нея да се чува този звук?Проблеми с мотора не съм имал никакви.На място си работи перфектно нито тропа нито тресе, само се чува този лек шум?опасно ли е да се кара така?Сега в момента нямам възможност да се занимавам но при първа възможност ако е от тази ролка ще я сменя заедно с ремъка.Не вярвам да са кой знае колко пари , в сравнение с ангренажния.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лек шум от мотора
Collapse
X
-
Re: Лек шум от мотора
npace написа:Искам да питам:Чува се един специфичен шум и всеки ми вика че са ролки.При положние че са сменени а не е сменена само тази на пистовия ремък възможно ли е от нея да се чува този звук?Проблеми с мотора не съм имал никакви.На място си работи перфектно нито тропа нито тресе, само се чува този лек шум?опасно ли е да се кара така?Сега в момента нямам възможност да се занимавам но при първа възможност ако е от тази ролка ще я сменя заедно с ремъка.Не вярвам да са кой знае колко пари , в сравнение с ангренажния.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Re: Лек шум от мотора
npace написа:Искам да питам:Чува се един специфичен шум и всеки ми вика че са ролки.При положние че са сменени а не е сменена само тази на пистовия ремък възможно ли е от нея да се чува този звук?Проблеми с мотора не съм имал никакви.На място си работи перфектно нито тропа нито тресе, само се чува този лек шум?опасно ли е да се кара така?Сега в момента нямам възможност да се занимавам но при първа възможност ако е от тази ролка ще я сменя заедно с ремъка.Не вярвам да са кой знае колко пари , в сравнение с ангренажния.
Коментар
-
Виенето го има и при мен, въпреки смяната на всички ремъци и ролки - вече цяла година. Ремъците в никакъв случай не са ми пренатегнати. Специално заради виенето охлабих ангренажа за проба, но пак го имаше. Едно приятелче твърди, че въпреки новите части (ролки), виене пак може да има. Вече не му обръщам внимание. P.S. В един момент се замислих и за водната помпа, даже бях купил нова, но след сериозен оглед и въртене на ръка, реших, че е здрава.
Коментар
-
Значи погледнах ремъка (пистовия) и ми се струва хлабав.Само че не може да се пипне там щото всичко е така набъкано че 5 стинки да изпуснеш няма да паднат на земята.Струва ми се че шума идва от няква ролка но съм почти на 100% сигурен че не е ангренаж.Ако има ролка на този пистовия ремък най вероятно ще е от него.Ако ми остане време тези дни ще го погледна по обстойно.Колега Kimi_Raikonen , дори и от ролката на водната помпа да е почти съм сигурен че сам нищо не мога да направя и пак доктор трябва да я гледа.Другия вариант е да се свиква.Шума е толкова слаб че доста трябва да се заслуша човек.
Коментар
-
И аз имам подобен проблем. Колата е след смяна на всички ремъци, ролки и филтри. Карам предимно извънградско и някъде след 60-70км/ч, когато отпусна газта се чува съвсем леко доловимо свистене от двигателя. При подаване на газ, свистенето изчезва. В града не го чувам изобщо.Офтопик: Свистенето наподобява звука от двигател на МосквичBravo 1.4 12V
Коментар
-
Rokambol написа:Виенето го има и при мен, въпреки смяната на всички ремъци и ролки - вече цяла година. Ремъците в никакъв случай не са ми пренатегнати. Специално заради виенето охлабих ангренажа за проба, но пак го имаше. Едно приятелче твърди, че въпреки новите части (ролки), виене пак може да има. Вече не му обръщам внимание. P.S. В един момент се замислих и за водната помпа, даже бях купил нова, но след сериозен оглед и въртене на ръка, реших, че е здрава.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Rokambol написа:Виенето го има и при мен, въпреки смяната на всички ремъци и ролки - вече цяла година. Ремъците в никакъв случай не са ми пренатегнати. Специално заради виенето охлабих ангренажа за проба, но пак го имаше. Едно приятелче твърди, че въпреки новите части (ролки), виене пак може да има. Вече не му обръщам внимание. P.S. В един момент се замислих и за водната помпа, даже бях купил нова, но след сериозен оглед и въртене на ръка, реших, че е здрава.
Коментар
-
Rokambol написа:Tornado написа:Rokambol написа:Виенето го има и при мен, въпреки смяната на всички ремъци и ролки - вече цяла година. Ремъците в никакъв случай не са ми пренатегнати. Специално заради виенето охлабих ангренажа за проба, но пак го имаше. Едно приятелче твърди, че въпреки новите части (ролки), виене пак може да има. Вече не му обръщам внимание. P.S. В един момент се замислих и за водната помпа, даже бях купил нова, но след сериозен оглед и въртене на ръка, реших, че е здрава.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
В DINEXPRESS казват че нямам никакъв проблем по мотора и е нормално тоя мотор да си шуми така.Даже се радваха на перфектната хидравлика понеже мислих че е от там шума.В крайна сметка казаха че ако се усили тогава може да се каже със сигурност какво е.За сега продължавам да карам и няма никакъв проблем.И още нещо:понеже DINEXPRESS са си официален сервиз на фиат аз ходя там обаче много здрави ми дерат кожата.Имате ли някакви мнения по върпоса?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар