мисля, че някъде срещах за подобен проблем, но сега не го намирам с търсачката- аз лично на браво 1,6 не мога посмъртно да разбера докъде е маслото. каква е тази щека не знам, има ли други с моя проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имате ли проблеми с щеката на маслото на 1,6 16в
Collapse
X
-
Аз като си сменях маслото специално помолих масларя да ми покаже до къде е нивото и той авторитетно ми показа омазаната пръчка и категорично заяви, че е на три/четвърти между мин. и макс. Колко пъти съм я гледал после тая пръчка и не мога да хвана тънкостта. Вижда се че има масло, но до къде е точно... Бърша, топя, вадя, гледам и всеки път различно ми се струва. Успокоявам се, че не гори масло, защото ауспуха ми е абсолютно сух. Сигурно има някакъв чалъм с "майсторско" завъртане да извадиш щеката, така че да не се омажеКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
аз, май, бях споделил подобен проблем - когато ми сменяха маслото, винаги показваше много над максимума и аз бях доста озадачен и си мислех, че се цапа пръчката. проблема се реши от самосебеси, когато започнах сам да си сменям маслото - оказа се че "професионалистите" от незнание, и/или от презастраховка винаги са слагали доста повече от максимума. иначе е вярно и че показанията по пръчката се разчитат трудно...п.п. абе м/у как сте с разхода на масло на този двг?п.п.2 по добре се разчита, когато, след като изжадиш пръчката изчакаш 4-5мин. преди да я напъхаш пак."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
офф моето масло е чистак ново и нищо не се разчита. чудя се как да реша проблема, дали да не мацна с някаква подходяща боя която да не се разтваря долу защрихованото на пръчката, нещо такова. аз с разхода на масло не мога да разбера как съм, защото минах 10 000 км и на остри завои като я разкатя нещо и премигне лампата. доливам, но не знам нито докъде съм долял, нито докъде е било нивото ми преди да почне да ми светка лампата и не мога да преценя колко масло е заминало. точно заради щеката.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
charlie написа:...п.п. абе м/у как сте с разхода на масло на този двг?pakumba написа:минах 10 000 км и на остри завои като я разкатя нещо и премигне лампата. доливам, но не знам нито докъде съм долял, нито докъде е било нивото ми преди да почне да ми светка лампата и не мога да преценя колко масло е заминало. точно заради щеката.
Коментар
-
Не знам каква е щеката на 1.6, но и на 1.8 16V не е много стока. Еластична, гърчи се, докато я вадиш и също така се зацапва и е малко трудно определянето на нивото. Но между другото и на съвсем ново, почти прозрачно на цвят масло, се познава нивото му, макар и по-трудно, отколкото на масло, с което са минати 2-3 х.км. Не точно по цвета, но ако осветиш щеката с лампа, лъщи там, където е маслото.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар