Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имате ли проблеми с щеката на маслото на 1,6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имате ли проблеми с щеката на маслото на 1,6 16в

мисля, че някъде срещах за подобен проблем, но сега не го намирам с търсачката- аз лично на браво 1,6 не мога посмъртно да разбера докъде е маслото. каква е тази щека не знам, има ли други с моя проблем?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Гледай по-ниския край на нивото на маслото.
    Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

проблема ми може да бъде разбран само от човек с моя двигател :D тъпата щека се маца в тръбичката, в която се слеага и нищо не показава
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега, аз съм със същия двигател, но това се наблюдава само, когато маслото е съвсем ново. Иначе безпроблемно си го следя да е до горната извивка на щеката. Да не го проверяваш на горещ двигател? Аз - винаги сутрин, като излизам и двигателят е студен.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

тази щека е пълно дървосъщата работа е и при менно като се позацапа маслото е по-добре
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз като си сменях маслото специално помолих масларя да ми покаже до къде е нивото и той авторитетно ми показа омазаната пръчка и категорично заяви, че е на три/четвърти между мин. и макс. Колко пъти съм я гледал после тая пръчка и не мога да хвана тънкостта. Вижда се че има масло, но до къде е точно... Бърша, топя, вадя, гледам и всеки път различно ми се струва. Успокоявам се, че не гори масло, защото ауспуха ми е абсолютно сух. Сигурно има някакъв чалъм с "майсторско" завъртане да извадиш щеката, така че да не се омаже
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

И на моята не личи докъде е, а вече карам от 3 месеца след смяната- прозрачно си е и по цялата щека- аз си реших проблема- спрях да вадя пръчката вече... :D :D :D
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

май само на моята си личи .вадя щеката-забърсвам я и при второто вадене си личи ясно
                Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

И при мен не се разбира
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

аз, май, бях споделил подобен проблем - когато ми сменяха маслото, винаги показваше много над максимума и аз бях доста озадачен и си мислех, че се цапа пръчката. проблема се реши от самосебеси, когато започнах сам да си сменям маслото - оказа се че "професионалистите" от незнание, и/или от презастраховка винаги са слагали доста повече от максимума. иначе е вярно и че показанията по пръчката се разчитат трудно...п.п. абе м/у как сте с разхода на масло на този двг?п.п.2 по добре се разчита, когато, след като изжадиш пръчката изчакаш 4-5мин. преди да я напъхаш пак.
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

и аз имам същия зор кьоря се като луд и нищо не видя Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

офф моето масло е чистак ново и нищо не се разчита. чудя се как да реша проблема, дали да не мацна с някаква подходяща боя която да не се разтваря долу защрихованото на пръчката, нещо такова. аз с разхода на масло не мога да разбера как съм, защото минах 10 000 км и на остри завои като я разкатя нещо и премигне лампата. доливам, но не знам нито докъде съм долял, нито докъде е било нивото ми преди да почне да ми светка лампата и не мога да преценя колко масло е заминало. точно заради щеката.
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

charlie написа:
                          ...п.п. абе м/у как сте с разхода на масло на този двг?
                          зависиналивам около 3,5 литрапосле доливам останалото до 4 литра за 10 - 11 000 кмно имам един малък теч
                          pakumba написа:
                          минах 10 000 км и на остри завои като я разкатя нещо и премигне лампата. доливам, но не знам нито докъде съм долял, нито докъде е било нивото ми преди да почне да ми светка лампата и не мога да преценя колко масло е заминало. точно заради щеката.
                          има нещо нередно при тебда не би тази щека да не е за тази кола?аз като мина 1000 км и маслото се позацпа се вижда горе-долуда не би маслото ти е да е прекалено много?ако е над пъпката - трудна работа
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не знам каква е щеката на 1.6, но и на 1.8 16V не е много стока. Еластична, гърчи се, докато я вадиш и също така се зацапва и е малко трудно определянето на нивото. Но между другото и на съвсем ново, почти прозрачно на цвят масло, се познава нивото му, макар и по-трудно, отколкото на масло, с което са минати 2-3 х.км. Не точно по цвета, но ако осветиш щеката с лампа, лъщи там, където е маслото.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

vaskobravo написа:
                              май само на моята си личи .вадя щеката-забърсвам я и при второто вадене си личи ясно
                              и при мен е така

Коментар

Working...
                              X