Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пукнато предно стъкло на Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пукнато предно стъкло на Брава

Стъклото се пукна в движение след изхвъркнало камъче от предната кола.Току що се случи случката, към 5-6см пукнатина над лепенките вляво. За 2-3 часа се увеличи до 10см.Та въпросите ми са трябва ли да викам КАТ или направо в Булстрад?Ясно, че няма да ми платят оригинално ама поне тези от вас които са сменяли да кажат кои са по-добре турски, китайски или някакви други.Тонирано или не? Сегашното май не е тонирано...Някой има ли отзиви от сервиза зад затвора в Бургас - Тома Тодоров май се казваше? Може да се окаже, че имам познат (съученик) там, следобед ще ходя за консултация само, дано работят.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Оригилните са тонирани в бледо синкаво; кобра предлагат най различни турски и европейски с цени от 105 до 135 лева, като върховия модел е целия с ултравиолетов филтър и без широка лента отгоре (тези цени са от януари но аз чакам да стане време за техническия преглед за да не плащам 4 лева за усугата с прехвърлянето на стикерите) но скоро и аз ще сменям. На едно друго място - не в кобра - момчето ми предлагаше стъкло за около 200 лева, което било произведено в същия завод като стъклата секурит ама на печата пак не пишело секурит ... все още търся на старо с печат от годината на моята кола но все повече се убеждавам, че май няма смисъл.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Пукнатината стана вече около 30см като обърнато С. Камъчето е ударило на 2мм от края на стъклото баси. Дано не трябва да се ходи в КАТ за протокол, че нямам абсолютно никакво време. Вземам някакво турско и туй то и без това старото е прегоряло и лятото беше като пълно с балончета и нищо не се виждаше.

Коментар

Нали имаш КАСКО - отиваш описваш случая и бегаш да сменяш -вземай само най хубавото!Има защо!На ТИПО-то съм сменял и си взех със зелена лента отгоре - много е добре. Ако можеш като ти сменят стъклото бъди там да огледаш новото - моето имаше дефект - като лупа беше на едно място по цялата височина на стъклото.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз смених на моята брава предното стъкло в Кобра преди месец. Общо стъкло+монтаж + прехвърляна на стикери и огледало = 168 лв. .За стклото ми казаха, че е европейско, тонирано и е с лента - прилича на оригиналното. Дадоха ми гаранция за монтажа. Стикерите ги прехвърлят за 4 лв. Този за гражданската и винетката все едно не са отлепяни, но този за прегледа е размазан.Това, което не ми харесва е, че след смяната се чува едно леко скърцане, нещо като пропукване от време на време от към стъклото.Някой друг колега също се беше оплакал от същия проблем...Иначе за пред застрахователите обикновено минава номера- обясняваш им случката каква е и няма проблем.При мен се получи от пиратка на Нова година....колкото и тъпо да ви се струва
          FIAT Brava 1.6 16v '97

Коментар

Айде вече съм с ново стъкло изглежда китайско или тайванско, от сайта им не мога да се ориентирам. Марката е XYG - http://www.xygglass.com/На пръв поглед няма дефекти и дори си мисля, че при силно слънце е по-добре от оригиналното, което като напечеше и ми се струваше пълно с балончета вътре и нищо не виждах. При новото засега го няма тоя кофти ефект.Тонирано в зелено е и има лента пред сенниците. Въпроса ми е дали е триплекс? На самото стъкло пише Laminated Glass, това какво означава?

Коментар

spark написа:
              Laminated Glass, това какво означава?
              Означава ,че е триплекс,стига да не е менте,Китайците/Тайванците са майстори в бранша,могат да сложат надпис всякакъв...
              Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Искам съвет за моето стъкло- горе пред огледалото има точка ударено от камъче- не мърда да расте от 3-4 месеца, та въпроса ми е:Дали да го мацам с някакви лепила точно на точката да го заздрави, или не се прави нищо, и ако плъзне цепнатина се сменя?
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Иди на сервиз да ти кажат, мисля че докато не е тръгнало може да се залепи. Но не чакай да стане лятото че от жегата може и да тръгне.И аз мислех да го бавя и като се постопли да го сменям, но за два дни каране се увеличи пукнатината до 30-40см и в най-смотаното време в сряда обикалях по застрахователи и сервизи колкото си щеш

Коментар

Ами дано да е триплекс, че да не го разбера в последствие че не е Ето и две снимки, огледах го подробно за дефекти но не открих, добре е излято.А какво означава това Е1 на стъклото, на другите май ми пише Е2, на разни коли съм виждал Е16?
                    Прикачени файлове

Коментар

Е1... Е16 е кода на страната,в която съответното изделие/става въпрос за авточасти в Европа/е сертифицирано/хомологизирано-лабораториите не е задължително да са в страната производител.
                      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

КИМИ написа:
                        Искам съвет за моето стъкло- горе пред огледалото има точка ударено от камъче- не мърда да расте от 3-4 месеца, та въпроса ми е:Дали да го мацам с някакви лепила точно на точката да го заздрави, или не се прави нищо, и ако плъзне цепнатина се сменя?
                        Зарязва се перпендикулярно на пукнатината с елмаз съвсем малко 0,5 см. и спира пукането до там, но щом е отгоре най-вероятно няма да се пука повече и без да го правиш каквото и да било, пука се ако е в долната част на джама.
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Повече за стъклата и маркировките по тях, вижте напр. тук:http://www.triplex.lv/en/category/18/Заб:Ако модераторите преценят, може линка да отиде в съответния раздел-/ FAQ/-"Често задавани и т.н.....
                          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

van_dal написа:
                            КИМИ написа:
                            Зарязва се перпендикулярно на пукнатината с елмаз съвсем малко 0,5 см. и спира пукането до там, но щом е отгоре най-вероятно няма да се пука повече и без да го правиш каквото и да било, пука се ако е в долната част на джама.
                            Мислех си да му капна 1 капка моментно прозрачно лепило отвън върху "снежинката", но незнам- да не я разцепи тая снежинка и да почне да пълзи...
                            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Аз мойто го сменях в МУСТАНГ казаха ми в кобра да не слагам че били и турски и боклуци ! доволен съм и ми прехвърлиха стикерите тунирано ми е аз и за такова питах със лентата отгоре аз бех застрахован в Дженерали ама още не съм си взел парите , като се пребера за великден ще си ги взема 135 лв струваше моето стъкло

Коментар

Working...
                              X