Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нулиране на временния километраж в движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нулиране на временния километраж в движение

Може ли да се нулира временния километраж в движение ? При механичните километражи не съм си го и помислял, но на мареата е електронен, дали ще има проблем да се нулира в движение ?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Никакъв проблем, редовно си го нулирам в движение.

Коментар

Re: Нулиране на временния километраж в движение

snake написа:
      Може ли да се нулира временния километраж в движение ? При механичните километражи не съм си го и помислял, но на мареата е електронен, дали ще има проблем да се нулира в движение ?
      И при механичните проблема е никакъв - правил съм го доста пъти. Като изляза от бензиностанцията и забравя да го зануля го правя в движение. Никога не съм спирал
      Punto SX 1.1 55

Коментар

Аз нулирах моя точно в движение като правех кръгла хилядарка по постоянния километраж и сега ми показва като последните три цифри от постоянния одометър, но с точност до 0,100 км и въобще не го пипам.(например освен 94567 имам още стойност: 567,9 км )
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Не. Нулирай смело.
          Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

При откачване на акомулатора на мене ми забрави нулирания километраж, важното е че досега мина границата под 10/100 газ, а има още една точка зелена на копчето на газовата- тъкмо да се изфукам и... ядец! :D :D :DИначе и аз го нулирам в движение- няма проблем.
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

snake написа:
              А има ли проблем за механичния километраж ако се нулира в движение?Моя е механичен и веднъж го нулирах в движение ама ми казаха че не трябвало.Може ли някой да обясни защо не трябва?
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Днес го нулирах в движение, всичко е точно, нулира се и след това продължи да отчита нормално. За механичните не знам, но съм разглобявал километраж на лада (исках да го превъртя , че нещо не ми излизаха километрите :D ) и се отказах, тъй като е пълен със зъбчатки и разни други джаджи. А зъбчатката като я насилиш в едната посока да се нулира, от друга страна колата е в движение и върти в другата посока и може да се счупи. Така поне си мисля и никога не съм пробвал на коли с механичен километраж да ги нулирам в движение. Възможно е да са направени и по-интелигентно и в момента, в който е натиснато копчето за нулиране, да не предава движение от колелата към километража, но не съм си правил експерименти.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

infineon написа:
                  А има ли проблем за механичния километраж ако се нулира в движение?Моя е механичен и веднъж го нулирах в движение ама ми казаха че не трябвало.Може ли някой да обясни защо не трябва?
                  Не би трябвало да има проблем, защото самото нулиране изключва предавката от жилото, като с помоща на една рейка, превърта всички колелца в определена позиция, на нула. Няколко пъти съм оправял механични километражи (наскоро и на една 190-тка) и наистина не виждам начин да се прецакат зъбите при нулиране в движение.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Точно така е!Всички зъбни колела които правят връзка между цифрите се изнасян навън и не контактуват докато е натиснат бутона за нулиране.Това е и логично защото при нулиране едно колело може да не се завърти изобщо ако е било на 0 а друго да направи половин оборот в една от двете посоки.

Коментар

infineonНе нулирвай механичен в движение по добре изчакай светофар или нещо от сорта понеже като го натиснеш може да счупиш зъб на механизма и след това ще ти показва по две цифри едновременно
                      Fiat punto 1,1
                      Fiat bravo 1,6 16v
                      Fiat bravo 2,0 20v
                      Honda civic 1,5
                      BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Working...
                      X