Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на барабан на типо.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сваляне на барабан на типо.

Здравейте имам няколко въпроса:1. Как се свалят задните барабани на типо?2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Благодаря предварително на отзовалите се .
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Re: Сваляне на барабан на типо.

pecata написа:
    Здравейте имам няколко въпроса:2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?
    хах сори за офтопика ама не се сдържах Показва като се е стоплила водата да си измиеш краченцата предполагам че става дума за лампата за маслото
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
      pecata написа:
      Здравейте имам няколко въпроса:2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?
      хах сори за офтопика ама не се сдържах Показва като се е стоплила водата да си измиеш краченцата предполагам че става дума за лампата за маслото
      е колега верно е смешно,ама лампата си е точно чайник колкото и смешно да звучи и като подам на контакт свети ,после като запаля и изгасва.Незнам и аз ква е да го ева.Ама утре ше го видя маслото. Мерс.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
        е колега верно е смешно,ама лампата си е точно чайник колкото и смешно да звучи и като подам на контакт свети ,после като запаля и изгасва.Незнам и аз ква е да го ева.Ама утре ше го видя маслото. Мерс.
        Щом гасне, не се притеснявай! А за барабана, направо сваляй заден мост и слагай такъв от 16v с дискове! :D
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Барабана се сваля като след сваляне на гумата се отвиват двата водача на джантата, които стърчат, после с чук се бие по челното(не по диаметъра или отвътре навън- НЕ!)- чука се по плоското в кръг около тези свалените водачи равномерно- докато отпусне и сам се разхлопа и се сваля с две ръце, ако е много запекъл и не разхлабва достатъчно от почукването- с 2 големи отверки се изкарва равномерно.
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

pecata написа:
            Здравейте имам няколко въпроса:1. Как се свалят задните барабани на типо?2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Благодаря предварително на отзовалите се .
            сега като се замисля каква точно ти е колата? защото на нашия типак то и на другите такива я има де но има една лампа за индикация на вода в нафтата...има един датчик под горивния филтър и от там идва цялата работа...ама по скоро прилича на тубичка с водичка вътре отколкото на чайник и свети оранжево...но по принцип каквато и да е щом ти изгася след запалване значи не би трябвало да се притесняваш поне аз така мисля...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

само да кажа, предполагам се сещаш де, ама.....като сваляш барабана, да не забравиш ръчната ръчната, щото това е естественото нещо преди да вдигнеш колата на крик...та колата трябва да е свободна, после яко с партийния секретар (чук), започваш да съветваш, докато му влезе акъл и се отлепи. Както каза колегата, може лекичко да помагаш в паузите от чука, с 2 отверки.....абе емоция си е...а и още нещо, ако не искаш да заприличаш на някой монтьор с изпоужулени кокалчета и черни ръце, си работи с ръкавици, щтото......, от прахоляците от феродото става едно мазало....п.п.на запад...предполагам ги задължават и маски да си слагат, щото този прах е много вреден и опасен, ама на нас не ни вреди споко ние имаме стаж
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Боят не е форма на възпитание, но винаги помага! :D Един по-лесен начин, избягващ захапването на накладките ако ти е изпилен вътрешния ръб на барабана - вдигаш ръчната и под лоста има една много дълга гайка - мисля, че е 13 ключ. Развиваш я да олекне доста, сваляш лоста за ръчната и барабана сам си пада. Ако вътрешния ръб на барабана е изяден от накладката - можеш да си биеш с чука колкото си искаш и то без успех!!Успех!
                Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Свалянето на барабана е най лесно по следния начин:Малко бой с чука да се размърда, после се завърта барабана да се скрие дупката зад фиксиращите болтове и те леко се навиват в барабана като започват да опират на планката отзад и озбутват барабана. Това естествено трябва да се прави равномерно. Даже в сервизното ръководство го дават така. Ей сега ще ви покажа как е описано там.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

По същия начин ли се сваля барабана на задната гума на брава ,защото исках да си проверя накладките но не можах да го сваля, защото мислех че се сваля от капачката посредата и оттам се отвива с голям ключ 25 или повече една гайка и се отказах?
                      Brava 1.6 16V 96

Коментар

Аз все пак да попитам - ами ако накладката е направила вътрешен ръб на барабана, тогава как ще го свалите без да отпуснете ръчната максимално? От навиване и бой спокойно барабана може да излезе барабар с накладките ако изплесне пружината!
                        Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Момчета справих се.Благодаря за опътванията.Чука ми помогна много.Левия се даде лесно,десния го бих повече,но си свърших работа.Мерсаж.
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

kiselo написа:
                            pecata написа:
                            сега като се замисля каква точно ти е колата? защото на нашия типак то и на другите такива я има де но има една лампа за индикация на вода в нафтата...има един датчик под горивния филтър и от там идва цялата работа...ама по скоро прилича на тубичка с водичка вътре отколкото на чайник и свети оранжево...но по принцип каквато и да е щом ти изгася след запалване значи не би трябвало да се притесняваш поне аз така мисля...
                            Типо 1.4 моно ’94-та
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Executer написа:
                              pecata написа:
                              Щом гасне, не се притеснявай! А за барабана, направо сваляй заден мост и слагай такъв от 16v с дискове! :D
                              ехеее, ама да не забравиш да изрежеш продавача с амортес и пружините и с още 5 лв да види той за какво става дума ..

Коментар

Working...
                              X