Здравейте имам няколко въпроса:1. Как се свалят задните барабани на типо?2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Благодаря предварително на отзовалите се .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на барабан на типо.
Collapse
X
-
Re: Сваляне на барабан на типо.
pecata написа:Здравейте имам няколко въпроса:2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
kiselo написа:pecata написа:Здравейте имам няколко въпроса:2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:е колега верно е смешно,ама лампата си е точно чайник колкото и смешно да звучи и като подам на контакт свети ,после като запаля и изгасва.Незнам и аз ква е да го ева.Ама утре ше го видя маслото. Мерс.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Барабана се сваля като след сваляне на гумата се отвиват двата водача на джантата, които стърчат, после с чук се бие по челното(не по диаметъра или отвътре навън- НЕ!)- чука се по плоското в кръг около тези свалените водачи равномерно- докато отпусне и сам се разхлопа и се сваля с две ръце, ако е много запекъл и не разхлабва достатъчно от почукването- с 2 големи отверки се изкарва равномерно.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
pecata написа:Здравейте имам няколко въпроса:1. Как се свалят задните барабани на типо?2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Благодаря предварително на отзовалите се .Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
само да кажа, предполагам се сещаш де, ама.....като сваляш барабана, да не забравиш ръчната ръчната, щото това е естественото нещо преди да вдигнеш колата на крик...та колата трябва да е свободна, после яко с партийния секретар (чук), започваш да съветваш, докато му влезе акъл и се отлепи. Както каза колегата, може лекичко да помагаш в паузите от чука, с 2 отверки.....абе емоция си е...а и още нещо, ако не искаш да заприличаш на някой монтьор с изпоужулени кокалчета и черни ръце, си работи с ръкавици, щтото......, от прахоляците от феродото става едно мазало....п.п.на запад...предполагам ги задължават и маски да си слагат, щото този прах е много вреден и опасен, ама на нас не ни вреди споко ние имаме стажСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Боят не е форма на възпитание, но винаги помага! :D Един по-лесен начин, избягващ захапването на накладките ако ти е изпилен вътрешния ръб на барабана - вдигаш ръчната и под лоста има една много дълга гайка - мисля, че е 13 ключ. Развиваш я да олекне доста, сваляш лоста за ръчната и барабана сам си пада. Ако вътрешния ръб на барабана е изяден от накладката - можеш да си биеш с чука колкото си искаш и то без успех!!Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Свалянето на барабана е най лесно по следния начин:Малко бой с чука да се размърда, после се завърта барабана да се скрие дупката зад фиксиращите болтове и те леко се навиват в барабана като започват да опират на планката отзад и озбутват барабана. Това естествено трябва да се прави равномерно. Даже в сервизното ръководство го дават така. Ей сега ще ви покажа как е описано там.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
kiselo написа:pecata написа:Здравейте имам няколко въпроса:1. Как се свалят задните барабани на типо?2. Лампичката на таблото в вид на чайник какво показва и ако свети какво не е наред ?Благодаря предварително на отзовалите се .Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Executer написа:pecata написа:е колега верно е смешно,ама лампата си е точно чайник колкото и смешно да звучи и като подам на контакт свети ,после като запаля и изгасва.Незнам и аз ква е да го ева.Ама утре ше го видя маслото. Мерс.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар