Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1.8 16V - степени на перката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 1.8 16V - степени на перката

Абе аз казах ли ви, че ще се стопли и ще почнем да коментираме колко НАД средата стои стрелката на температурата :D ...Вчера по обяд бях в Пловдив, около 21-22 градуса на сянка, на слънце доста повече. По центъра задръствания малко по-поносими от софийските. И стрелката взе да се вдига, стигне средата, мине я с милиметър-два, включва се перката и пак се връща надолу. Много добре, но поне аз не чух или не усетих да има някаква по-слаба степен на перката. Май само на бързи обороти се включва.Въпросът ми е - колко степени има перката на мареа 1.8 16V ? Ако са две - още един въпрос: кога евентуално се включва първата и кога втората степен, по-точно въпросът ми е: перката се включва на първа степен, работи известно време, спира и след време се включва втората степен ? Или пък включва се първата степен и без да спира след известно време се засилва и минава на втората степен ?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

тц тцза какво съм го писал това :D http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...ероятно е първата степен това втора се пуска на "средата" между средата е червеното :D т.е. на 3/4 от скалата...имаш климатик нали?първата и втората се пускат без прекъсванеако не може да охлади на първа - увеличават се оборотите и това еобикновено работи само първалятото при пуснат климатик пуска директно втора
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Имам климатик и при това работи много добре, вчера си го пуснах на връщане от Пловдив и беше кеф :D . Може би ще е първата степен наистина това, ами видя ми се бая бърза, помислих че трябва да има и някаква по-бавна степен.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

бързата е доста бърза :D по принцип първата не се усеща от купето (но при мен се усеща :D )но ако ти се пуска директно втората се усеща доста добредърпа много ток и оборотите падат са миг
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Двете степени бих ги сравнил като разлика в шума все едно вентилатора в купето да е на 2 и на 4. Огромна разлика. Сега не е лятото но онзи ден като запалих , беше напекло слънце, и докато тръгна , за да изстине малко пуснах климатик, а перката отпред след малко се включи на бавна степен, а не веднага на бърза. 1.9жтд

Коментар

ако таблото ти е като моето браво 1,6 точно милиметър над средата се пуска 1 степен, втората е на 2 черта над средата. но не знам какво трябва д астане,ч е да пусне 2 степен, предполагам много екстремно натоварване ще да е!
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Мареа 1.8 16V - степени на перката

snake написа:
              ...Въпросът ми е - колко степени има перката на мареа 1.8 16V ? Ако са две - още един въпрос: кога евентуално се включва първата и кога втората степен, по-точно въпросът ми е: перката се включва на първа степен, работи известно време, спира и след време се включва втората степен ? Или пък включва се първата степен и без да спира след известно време се засилва и минава на втората степен ?
              Колегите са дали отговор на въпросите ти, аз ще допълня, че при мен работят и двете степени, като първата включва на около милиметър, два след средата, а втората - на един, два mm, преди последната, бяла черта. С две думи, областта на работа и на двете степени е между средната и последната, бели черти. Отдавна ми се върти в главата идеята да си направя светлинна сигнализация (с диодчета), за да знам винаги кога и коя степен е включена и наистина ще взема тези дни да го реализирам.В дебелите книги пише, че първата (бавната) степен се задейства при температура 95°С, а втората (бързата) при 100°С. Ето ти диаграмата на работа на степените:
              Прикачени файлове
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
              X