Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страннен проблем с Фиат Мареа 1.8 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Страннен проблем с Фиат Мареа 1.8 16v

Здравейте,преди да почна да обяснявам каквото и да било, бих искал да се извиня за странните и смешни обяснения, но си нямам никакво техническо знание откъм Автомобили. Вероятно е възможно да изреча някой пълни глупости, но се надявам да съм извинен, просто и аз се пищисъх да ходя по пишмян майстори и реших поне да се посъветвам с по-опитните. Технически данни:Фиат Мареа 1.8 16v 115 к.с. 1999 година - седан Като цяло съм доволен от самата кола, но лошото е като почнат ремонтите Досега съм сменял картер и доста ми поолекна джоба. И куп още други проблеми възникваха, но засега горе-долу стабилизирах нещата. Аммм май се поотплеснах та направо ще почвам с проблема.Тоест проблемите са 2:1. Наскоро ми истече целия антифриз и явно има спукана връзка някъде, неуспях да видя коя точно е понеже това стана вечерта, а на всеки му е ясно как са натъпкани нещата вътре и са маркуч до маркуч. На следващия ден налях вода за да проверя къде точно протича, но така и не се появи теч. Запалих я, вигнах повече обороти уж да се превърти водата и да влезе в големия кръг( както казват по-разбиращите от мен) но ефекта е същия, теч няма. Радиатора е топъл, значи водата се е превъртяла, но просто отникъде не се появи и капчица вода. Посъветвах се с майстор, но и той се зачуди откъде идва проблема, единствения вариант който предложи е, да налея антифриз и да пробвам, понеже уж имал различна плътност, но преди да сторя това реших да се посаветвам с вас.2. От може би месец, нещо ми прави проблем датчика за газовата уредба. Показва ми, че в момента карам на газ като свети зелено датчика, но четирите лампички които по принцип се ориентирах колко газ имам в бутилката не светят. Понякога мигват и 4-те 2-3 пъти и изгасват. Някакви идеи от какво може да е?!Като за начало ще ви помоля ако някой има отговор на тези въпроси да помага... а после може и да си позволя да ви попитам още някой др. неща, понеже проблемите са безброй много Благодаря ви предварителноАндон Иванов

Re: Страннен проблем с Фиат Мареа 1.8 16v

Virosss написа:
    Здравейте,преди да почна да обяснявам каквото и да било, бих искал да се извиня за странните и смешни обяснения, но си нямам никакво техническо знание откъм Автомобили. Вероятно е възможно да изреча някой пълни глупости, но се надявам да съм извинен, просто и аз се пищисъх да ходя по пишмян майстори и реших поне да се посъветвам с по-опитните. Технически данни:Фиат Мареа 1.8 16v 115 к.с. 1999 година - седан Като цяло съм доволен от самата кола, но лошото е като почнат ремонтите Досега съм сменял картер и доста ми поолекна джоба. И куп още други проблеми възникваха, но засега горе-долу стабилизирах нещата. Аммм май се поотплеснах та направо ще почвам с проблема.Тоест проблемите са 2:1. Наскоро ми истече целия антифриз и явно има спукана връзка някъде, неуспях да видя коя точно е понеже това стана вечерта, а на всеки му е ясно как са натъпкани нещата вътре и са маркуч до маркуч. На следващия ден налях вода за да проверя къде точно протича, но така и не се появи теч. Запалих я, вигнах повече обороти уж да се превърти водата и да влезе в големия кръг( както казват по-разбиращите от мен) но ефекта е същия, теч няма. Радиатора е топъл, значи водата се е превъртяла, но просто отникъде не се появи и капчица вода. Посъветвах се с майстор, но и той се зачуди откъде идва проблема, единствения вариант който предложи е, да налея антифриз и да пробвам, понеже уж имал различна плътност, но преди да сторя това реших да се посаветвам с вас.2. От може би месец, нещо ми прави проблем датчика за газовата уредба. Показва ми, че в момента карам на газ като свети зелено датчика, но четирите лампички които по принцип се ориентирах колко газ имам в бутилката не светят. Понякога мигват и 4-те 2-3 пъти и изгасват. Някакви идеи от какво може да е?!Като за начало ще ви помоля ако някой има отговор на тези въпроси да помага... а после може и да си позволя да ви попитам още някой др. неща, понеже проблемите са безброй много Благодаря ви предварителноАндон Иванов
    По точка 1:Смени си майстора - това с антифриза и водата е меко казано смешно. Няма как да изтече антифриз, а да няма капка вода. Предполагам, че някой ти е източил антифриза за да те прецака.По точка 2:нямам идея.

Коментар

Re: Страннен проблем с Фиат Мареа 1.8 16v

1115 написа:
      По точка 1:Смени си майстора - това с антифриза и водата е меко казано смешно. Няма как да изтече антифриз, а да няма капка вода. Предполагам, че някой ти е източил антифриза за да те прецака.
      а аз ти предлагам да си преразгледаш познаниятаантифриза определено има по проникващи свойствано пък не би трябвало да ти изтече всичкия антифриз

Коментар

По точка 1 - има нещо много мистериозно в цялата работа. Точка 2 - така прави индикатора при мене като изгуби връзка с датчика на бутилката.Оглредай хубаво датчика отзад на бутилката и кабела койот влиза в него - на букса е - включи го и го изключи. Намери го отпред при мотора къде излиза - обикновено е точно до упоравлението на газовата - там има клема с която се свързва с нея. Много често се губи контакт с времето с натрупване на влага, прах и др. Почисти клемите и би трябвало да си тръгне. Апропо - кажи с каква уребва си.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Извинявам се, явно аз не съм обяснил като хората, антифриз имаше, но беше от сорта на половин литър... страшно много беше истекъл. Вечерта видях от къде горе долу капеше, пък и си личеше, че е подлизвало от някой мъркуч. Реших за всеки случай да се уверя, да не стане да сменя някой маркуч и накрая пак да стане някой гаф.

Коментар

интересно при мен с типото се случи подобен проблем с антифриза...вечерта го оставям като през деня съм проверил всичко (масло антифриз течност за чистачки дори) и т.н. сутринта ставам и тубата за течност е доста под минимума плеснах се по челото гледах пулих се не видях да е текло...отидох долях антифриз не капна от никъде съмнявам се някой да го е източил ама знае ли човек като гледам немога да измисля друг смислен вариант а и сега се сетих за друго в момента на бравата ми нивото на водата е малко над максимума дали това може да е проблем!?така я взех и не съм я бутал..
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Принципно трябва като е студена колата нивото да е доста по-ниско отколкото когато е напълно топла. Това отчиташ ли го като фактор? Например моята когато е студена, нивото е малко над минимума, когато е загряла - нивото е толкова над максимума, колкото е от минимумa до максимум, + още половината на това. Кво обяснение само... Абе най общо - количеството въздух което видимо има в казанчето, намалява обема си двойно, когато колата загрее. Това е налягане от 1 атмосфера, след това капачката трябва да отпуши. Ако пък е напълно загряла - когато изстине, видимо въздуха трябва да е 2 пъти повече. Това е доста общо все пак, не разчитай на това.

Коментар

По т.1 мога само да предположа къде да си търсиш проблема - връзките към изпарителя или както там му казвате, вие с газовите. Преди време на едно Рено, след неколкократни доливания и чуденки, се установи, че теча е иманно там, но трудно се забелязва. Дано съм помогнал.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                X