Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Борд компютър при мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Борд компютър при мареа

Здравейте. Забелязах, че в обявите за Мареа много често, като екстра пишат борд компютър.Няой знае ли Мареата има ли изобщо БК и, къде по таблото е?
    Fiat Marea 1.9 td

В главата на авто джамбазите .Те и тасовете на лети джанти ще искарат само и само да ти вземат парите
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Почти не съм виждал кола с ЕКУ, която да не е "с борд-компютър". За съжаление и на снахата пробутаха пежо с ABS, ама ABS-a явно е свален и се продава отделно.

Коментар

Борд компютъра е между оборотомера и километража и мисля че го има след 99г. аз не го имам за екстра това, джамбазите мноого лъжат. добре е преди да отидеш да гледаш колата да я пуснеш ако има снимки и описание във форума колегите да кажат мнение, ако желаеш разбира се.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Под БК да нямаш впредвид нарисуваната кола,и ако е така можеш ли да ми кажеш , какви функции има?
          Fiat Marea 1.9 td

Коментар

iv4ob написа:
            Под БК да нямаш впредвид нарисуваната кола,и ако е така можеш ли да ми кажеш , какви функции има?
            Представлява малко екранче, при различни коли им различни функции- показва разход, километри, температура навън и др. на моето браво нямам нека колегите да кажат точните далавери.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Напоследък почти всички коли имат борд компютър. Това е електронния модул, който контролира и оптимизира работата на двигателя посредством входяща информация, постъпваща от различни датчици. Не е напълно задължително да имаме дисплей с показания за разхода на колата, изминатите километри и оставащото гориво, за да заключим, че имаме компютър в колата.
              Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Аз го имам това екранче ,но мислех,че е само километраж.Как да използвам останалите функций,защото не намерих копче с което да ги подкарам?
                Fiat Marea 1.9 td

Коментар

Няма такова копче. Просто ги няма тези функции.
                  Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Екранче и аз имам на Бравата но освен километрите нищо друго не показва.Ооофффффф колко съм неграмотен трябва да намеря някой джамбазин да земе и на мен да ми сложи такава екстра.
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Не знам за бравите, но при моята Мареа си го има и служи да показва изминатите километри и температурата навън, посредством копчето за температура на средното табло - "*t"

Коментар

то тва екранче само тва си показва километрите и температурата.И евентуално грешките на климатроника - имаше важна тема как да видиш каква е грешката като ти я изпише.За разхода да ти показва забравете
                        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Явно има различие в разбирането за борд-компютър при обикновените юзъри, и при джамбазите. За тях всяка кола е с борд компютър , ако не е с карбуратор, а пък за юзърите борд компютъра е това - да ти прави разни калкулации на разход, време, средна скорост, и др. Екранчето показва и нивото на маслото, при определени двигатели, освен температура и километри.

Коментар

И аз като купувах моята Мареа се чудих имат или нямат борд компютър, но отговорът е категорично НЕ - нямат. Екранчето отчита изминати километри, температура и евентуални грешки на климатроника. Няма нищо свързано с разход, както е при другите автомобили.

Коментар

Показания на дисплея на Километража?

Здравейте Колеги!Интересува ме дали някой знае тайните на Фиатките и бордовите компютри.Ето малко предистория: Преди време карах голф 3 1.6MI (без оборотомер) и бях много учуден когато един приятел ми показа трик как да изобразиш оборотите на двигателя на мястото на километража. Номера е следния:1. Натиска се и се задържа копчето за зануляване на километража2. Подава се контакт и се връща в първоначална позиция3. пак се подава контакт и пак се връща първоначална позиция4. подава се контакт и се оставя така /всичко това се извършва при постоянно натиснато копче зануляване на километража /5. Копчето за зануляване се отпуска и на мястото на километрите се появява подменю мисля че беше с девет опции за избор.Отново чрез броя на натискания на копчето се влиза в съответната опция като една от тях (май номер 3)е за показване на оборотите, палиш и готово , имаш си електронен оборотомер с точните обороти взети от борд комп., докато не изгасиш и не почнеш процедурата наново.Други опции бяха за залагане на сервизни времена, километри и разни. Буквално ако разбираш може да бърникаш и в настройките на ЕКУ то.Същото го пробвах и с Мареата, но единственото което получавам е някакво примигане, нулиране на и на двата километража за секунда и нищо повече.Ако някои знае нещо моля да го сподели, ако не поне това за Голфа може да послужи на някой ваш познат
                              Let the diesel power be with you!!!....

Коментар

Working...
                              X