Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.4 Т, адски бързо загрява!!!! нормално ли е??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.4 Т, адски бързо загрява!!!! нормално ли е??

Значи сутрин като тръгна и след 30 секунди от парнотто излиза топал въздух!!!10 мин по касно,стрелката на температурата на водата е след средата!!!!6те се радвам да ме просветлите

ами 10 мин, ....може и да загрее колата в това времеобаче може да има и проблемпримерно въздух в систематаа това на 30-тата секунда да духа топло - няма как да стане :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

не е наред работата. Ходи на майстор да ти каже горе долу пари ...
      Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
      MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
      Engine Stamp: 176B9.000
      Version Code: 176BV
      Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

да не ти е карал някой колата без да знаеш Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 не е възможно парното да духа топло след 30 сек. а е нормално общо взето колата да загрее за 10 мин.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
          да не ти е карал някой колата без да знаеш Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 не е възможно парното да духа топло след 30 сек. а е нормално общо взето колата да загрее за 10 мин.
          А въздуха мирише ли на изгорели газове ? Да не ти е сменил някой тръбите през нощта и от колекторите направо в купето да духа ? :DМоята и трябват 5-10 минути, за да духа топло, или 2 км ... Пробвай пак 1-2 пъти и ако пак е така - тогава ще е интересно ... а за минаването на средата - вентилатора включва ли се или само стрелката показва толкова ?

Коментар

Провери си термостата.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

тя ако не се включва6е перката ,направо щях да сам "довиждане" отвсякаде .ходих на диагностики,каде ли не и ни6то.единствения проблем които ми откриха е един дат4ик сжарзан с газоразпределението,и заради които ми свети чека на таблото,ни6то друго.

Коментар

Sev написа:
                ами 10 мин, ....може и да загрее колата в това времеобаче може да има и проблемпримерно въздух в систематаа това на 30-тата секунда да духа топло - няма как да стане :D
                съгласен сам,не е 30-тата след 1-вата минута,при положение ,че навън е 7-10С.

Коментар

Без да съм 100% сигурен, но си мисля, че точно при този мотор (130+ коня)имаше някаква особеност на охладителната система за макс. ефективност на отоплението. Карал съм такова няколко пъти зимата и ми е правило впечатление страшно бързата работа на парното. Колата не беше моя и не съм се ровичкал по нея, затова не мога да гарантирам дали е нормално или не. По-скоро си мисля, че е.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                    Без да съм 100% сигурен, но си мисля, че точно при този мотор (130+ коня)имаше някаква особеност на охладителната система за макс. ефективност на отоплението. Карал съм такова няколко пъти зимата и ми е правило впечатление страшно бързата работа на парното. Колата не беше моя и не съм се ровичкал по нея, затова не мога да гарантирам дали е нормално или не. По-скоро си мисля, че е.
                    Чул те господ и аз започвам да мисля,че е нормално

Коментар

Working...
                    X