Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На Фиат Уно стартера...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    На Фиат Уно стартера...

    Здравейте, вчера тръгвам да паля колата, стартера завърта и спира.Свалям го аз, слагам горе над вдигателя, вързвам всички жици, пробвам.... работи.Радостен, слагам го- не работи. И така няколко пъти.Свалях , разглобявах, смазах си го. Обаче, като го сложа на мястото му и спира да работи. Изглежда като се натовари и нещо става.Някой да е имал такъв проблем? Да го нося ли на ремонт. И къде в Бургас.

    #2
    Купи си един 2-ра ръка от италианеца на Овча купел за 20-30 лв.При мен така реших проблема със стартера на Уно-то на баща ми.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

    Коментар


      #3
      И аз имаь същия проблем. Като за начало свали стартера и смени двете втулки. Те струват стотинки и при мене проблема се реши. Имах и друг проблем бяха ми се разпоили намотките на ротора и от там ми прайше мизерии. Чакам зимата да видя какво ще става.

      [Skype - FIAT_FREAK

      Коментар


        #4

        Коментар


          #5
          Е, колко му е до София, пьк ще види и жив италианец А иначе, проблема не е в стартера и той най-вероятно не е за ремонт!Провери пьрво захранващите кабели на стартера от акумулатора и най-вече този кьм масата.Виж на тьнкото кабелче кьм стартера, идват ли 12 В. и най-накрая провери клемореда в контактния ключ!Успех!

          Коментар


            #6
            И аз може ли да добавя:Смени си четките на стартера, стават жигулски, по 50-60ст са.Мисля само че идваха малко дулги и се шлайфаха...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар


              #7
              Засега го закърпих

              Вчера подкарах стартера. Направи 2 неща. не знам кое даде резултат.1. От единия меден болт към ел.двигателя влизаше дебел многожилен кабел с разядена изолация.Аз я изолирах с 3 слоя изолирбанд. 2. Разглобих задната част на ел.магнита. Двата медни болта бяха малко поизядени от ударите на окъсяващата ги медна пластина. Самата пластина някой я е обръщал, защото и тя е била изядена. Аз повдигнах малко болтовете навътре да правят по-добър контакт. Едната втулка е позносена , около 0.1мм но няма много голям луфт. Не знаех че не се смазват и ги гресирах.Снощи работи, днес също. Може би ще сменя четките, втулките... дали ги има и медните болтове?Ама как ще избия втулката откъм задната част. тя има отзад капаче, което ако сваля няма да може да се сложи пак.

              Коментар


                #8
                Слага се не се притесняваи аз също карам Уно и смених и двете втулки и се махаше капачето отзад и после се сложи пак без проблеми.

                [Skype - FIAT_FREAK

                Коментар

                Working...
                X