Здравейте, вчера установих че клапата ми за въздуха не работи - мърда си се свободно като се махне филтъра на климатика.Намерих една схема на управлението на тази клапа, но някои неща не са ми много ясни.Каде точно стои това моторче - така както е показано едва ли не стои по средата на клапата.Тези другите чарколяци дето са около моторчето нарисувани 5 6 7 2, каква роля имат и каде точно се поставят около моторчето.Моторчето директно на оста на калпата ли се закача, или има някъкви междинни лостчета които да движат клапата - примерно 5 и 6 от схемата.Според мен моторчето трябва да стои отвън в ъглчето между клапата и парното.Ако някои има по добри картинки или снимки ще се радвам да ги сподели с мен.Гледах в ланча форума, ама там има снимки на една напълно изкормена кола и нещо не можах да се ориентирам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапа за въздуха в купето.
Collapse
X
-
Хубуу си се постарал с тая схема, но за тая клапа ни омръзна все едно и също да дъвчим. Пусни си една търсачка и ще бъдеш заровен от теми и скици и снимки и всичко ще ти се изясни. Темата е доста дълга и едва ли някои ще вземе на ново да ти обяснява за кво става дума при положение че в търсачката има кофи с мастило изписани по нея. Аз мога да ти кажа само едно; - Не се захващай с нея, мисията невъзможна.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
на такова място седи че няма стигане. Хубаво си се сетил да видиш в ланча форума там темата е от мен и е доста подробно описана от няколко колеги които решихме да се захванем с тая клапа. Снимки нямам ка да се направят щот тя много трудно се вижда. Да кажем така, като легнеш под вентилатора на парното от лявата страна на високо докъдето можеш да бръкнеш с ръката, там е. има и такива които решиха да си свалят таблото за да стигнат до нея но аз тва силно не го препоръчвам. Чети в ланча и тука темите и ще се убедиш.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар