Със здраве колега "easylife" .Проблемът е че не се разбрахме с тебе,защото ти говориш за твоето Пунто ,пък ние обясняваме за Браво 1.6 16,като явно разлики има.Пак да кажа,твоят вариянт е идеален ако маслото на цвят ти е като ново и само го подменяш,но ако е черно и с утайки,не е удачен.Лека и безаварийна на всички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно маслото на хидравликата...
Collapse
X
-
хм тази вечер реших да погледна какво се случва в казанчето докато работи двигателя...хм като помня на типака как се джуркаше маслото то тука едва се вижда да се движи и ми прилича все едно гледам някакво блато само дето някоя жаба не изкочи от там...явно ще го сменям ще пиша дали се е оправило след това но ще е най-рано в неделя така чее а някой може ли да ми каже кои точно е маркуча който връща вътре в казанчето че да не оплескам работата левия или десния ?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:хм тази вечер реших да погледна какво се случва в казанчето докато работи двигателя...хм като помня на типака как се джуркаше маслото то тука едва се вижда да се движи и ми прилича все едно гледам някакво блато само дето някоя жаба не изкочи от там...явно ще го сменям ще пиша дали се е оправило след това но ще е най-рано в неделя така чее а някой може ли да ми каже кои точно е маркуча който връща вътре в казанчето че да не оплескам работата левия или десния ?
Коментар
-
ivanko_rs написа:easylife написа:kiselo написа:хм интересно казвате че трябва да е червено ...моето е кафяво... и ми е много подозрително ама всички майстори ми казаха че си е ок...а хидравликата ми бачка само като кача над 1500об...иначе ужас...днес смених ролки и всички ремъци проблема си остава...дали да го сменям?!Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
kiselo написа:ам аз като огледах би трябвало да е по същия начин колега невиждам причина да е по различен принципа и системата са еднакви значи и смянатя е еднаква...Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:Незнам колега и за това питам.Мойто масло е черно и на място на запалена кола като въртя свири,ама като съм в двийение и въртя - не. И аз ще го сменям мойто,дано начина е един и същ.Несъм много наясно процедурата какви рискове крие.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:pecata написа:Незнам колега и за това питам.Мойто масло е черно и на място на запалена кола като въртя свири,ама като съм в двийение и въртя - не. И аз ще го сменям мойто,дано начина е един и същ.Несъм много наясно процедурата какви рискове крие.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
аз преди час си купих масло да го сменя в неделя ...не се сещам сега обаче точно модела ама отзад пишеше декстрон 2 д и още 897 неща...надявам се да е точното уж го купих от магазин за части и косумативи за фиат...а верно ли третия стоп за брава е 80лв тоя в магазина направо ме застреля с тая цена..!?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
kiselo написа:аз преди час си купих масло да го сменя в неделя ...не се сещам сега обаче точно модела ама отзад пишеше декстрон 2 д и още 897 неща...надявам се да е точното уж го купих от магазин за части и косумативи за фиат...а верно ли третия стоп за брава е 80лв тоя в магазина направо ме застреля с тая цена..!?Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Искам да благодаря на всички за ценните указания относно смяната на маслото в хидравликата! Днес го свърших това упражнение! Малко се измъчих докато намеря откъде да бръкна (при мен е доста претрупано),за да разхлабя маркучите под казанчето,но успях! После с друг маркуч удължих този от рейката и.... в шишето!!! И сега идва интересното - излезе едва 300-350 мл. и това в казанчето около 120 мл -- значи общо около 450-500 мл!!! А вие говорите за около 1 литър!!! Ако имах въздух в системата нямаше да се върти маслото в казанчето,нали? А то си се връткаше! Значи това отпада,а и запушване ако имаше някъде резултата пак щеше да е същия! Реших да наливам и да обезвъздушявам и да видя колко ще поеме -- точно 450 мл!!! И сега идва въпроса ми - възможно ли е това??? П.С.Реших да го сменям,защото не е сменяно от 5г.,беше черно и волана ми ставаше все по-тежък! Вярно,че гумите ми са 195х50-15",но на място въртях волана с две ръце!!!FIAT Tempra 2.0 ie cat, 1993г. 113 к.с.
Коментар
-
pecata написа:kiselo написа:аз преди час си купих масло да го сменя в неделя ...не се сещам сега обаче точно модела ама отзад пишеше декстрон 2 д и още 897 неща...надявам се да е точното уж го купих от магазин за части и косумативи за фиат...а верно ли третия стоп за брава е 80лв тоя в магазина направо ме застреля с тая цена..!?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
И при мен е както казва колегата - блато, само жабите остава да изкочат. Не знам от кога не е сменяно, но мисля че му е време. От друга страна пък нямам никакви проблеми с хидравликата - нито свири нито нищо. Та въпроса ми е да го сменям ли това масло или да спазвам принципа "нещо което работи не се пипа"?И ако трябва да го сменя какво да си купя, колата е браво 1,9jtd а старото масло не го знам какво е?FIAT Bravo 1,9 JTD GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар