когато ми свети оранжевата лампа за бензина колата мирише малко странно...?на какво се дължи това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво става когато караш с резерв?
Collapse
X
-
Според мен нищо не трябва да ти стане на бензиновия датчик. И това, че си минал на резерва също не е проблем. Може да имаш утайки в резервоара! От скоро ли я имаш тази кола? "Нов внос" ли я взе или беше карана в Бълагария? Защото ако е дошла директно отвън не би трябвало да има "гадни" утайки в резеревоара. За всеки случай иди на някоя ОМV бензиностанция, а може и на която искаш и си купи добавка за почистване на инжекциона (предполагам, че си на бензин). Едно шишенце се излива в резервоара и после пълниш "до горе". Освен, че почиства инжекторите от наслоявания, вдига и всякакви мизерии от резервоара. След като изгориш резервоара е добре да смениш и горивния филтър, защото всички боклуци остават там. Чувал съм, че е се случвало от много боклуци да се наложи и втори път да се сменя горивен филтър.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Май че нямаше точно име... Аз гледах по табелките и така го видях - пишеше добавка инжекцион. Имаше два вида единия струваше 9лв и препоръчваха следващо наливане след минимум 2000км, а другия струваше 14 (черно шишенце на фирмата STP) и следващто наливане след 5000 км. Аз сложих от това от 9лв.Ами ако не друго поне ще ти прочисти системата (е и джоба малко ). За горивен филтър на Типо-то ми взеха 18лв и отделно за смяна (препоръчвам сервиз и канал). Не съм срещал във форума, някой да е споделил опит от откачане на резервоар за измиване (може и да има, а аз да не съм го видял), но не си струва според мен. Нека и другите да кажат.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:Май че нямаше точно име... Аз гледах по табелките и така го видях - пишеше добавка инжекцион. Имаше два вида единия струваше 9лв и препоръчваха следващо наливане след минимум 2000км, а другия струваше 14 (черно шишенце на фирмата STP) и следващто наливане след 5000 км. Аз сложих от това от 9лв.Ами ако не друго поне ще ти прочисти системата (е и джоба малко ). За горивен филтър на Типо-то ми взеха 18лв и отделно за смяна (препоръчвам сервиз и канал). Не съм срещал във форума, някой да е споделил опит от откачане на резервоар за измиване (може и да има, а аз да не съм го видял), но не си струва според мен. Нека и другите да кажат.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:brat_John написа:Май че нямаше точно име... Аз гледах по табелките и така го видях - пишеше добавка инжекцион. Имаше два вида единия струваше 9лв и препоръчваха следващо наливане след минимум 2000км, а другия струваше 14 (черно шишенце на фирмата STP) и следващто наливане след 5000 км. Аз сложих от това от 9лв.Ами ако не друго поне ще ти прочисти системата (е и джоба малко ). За горивен филтър на Типо-то ми взеха 18лв и отделно за смяна (препоръчвам сервиз и канал). Не съм срещал във форума, някой да е споделил опит от откачане на резервоар за измиване (може и да има, а аз да не съм го видял), но не си струва според мен. Нека и другите да кажат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар