Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво става когато караш с резерв?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

какво става когато караш с резерв?

когато ми свети оранжевата лампа за бензина колата мирише малко странно...?на какво се дължи това?
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

на гадна смес, вони на сяра отвратително...
    2004 Audi A6 4F
    2002 Lancia Y

Коментар

а защо е така? и може ли да го прецакам нещо двигателя?

Коментар

Чак двигателя не,ама можеш да запушиш бензиновата помпа и инжециона и тогава майка плаче много пари ще отидат.
        Lancia Delta 2.0 16v

Коментар

ем аз сега за пръв път така се случи... нали няма какво да му се притеснявам... просто следващия път отивам направо в бензиностанцията?как мога да разбера дали не съм запушил нещо?

Коментар

кат спре да вари нормално, тогава си запушил нещо...споко и мен ми се е случвало не веднъж...
            2004 Audi A6 4F
            2002 Lancia Y

Коментар

начи да не му се притеснявам много...?

Коментар

да и на Уното ми беше такаизтри се потенциометричната писта на сондата и отчиташе при минимум 15литра...и сонда отникъде не можах да си намеря...
                2004 Audi A6 4F
                2002 Lancia Y

Коментар

чакайте нещо не разбирам...мога така да си разваля датчика за бензина така ли?

Коментар

Според мен нищо не трябва да ти стане на бензиновия датчик. И това, че си минал на резерва също не е проблем. Може да имаш утайки в резервоара! От скоро ли я имаш тази кола? "Нов внос" ли я взе или беше карана в Бълагария? Защото ако е дошла директно отвън не би трябвало да има "гадни" утайки в резеревоара. За всеки случай иди на някоя ОМV бензиностанция, а може и на която искаш и си купи добавка за почистване на инжекциона (предполагам, че си на бензин). Едно шишенце се излива в резервоара и после пълниш "до горе". Освен, че почиства инжекторите от наслоявания, вдига и всякакви мизерии от резервоара. След като изгориш резервоара е добре да смениш и горивния филтър, защото всички боклуци остават там. Чувал съм, че е се случвало от много боклуци да се наложи и втори път да се сменя горивен филтър.
                    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

от скоро я имам... преди това е карана в Италия и даже още е в гаранция но не важи в България...значи ме съветващ да сипя тази добавка... можеш ли да ми кажеш името й?

Коментар

Май че нямаше точно име... Аз гледах по табелките и така го видях - пишеше добавка инжекцион. Имаше два вида единия струваше 9лв и препоръчваха следващо наливане след минимум 2000км, а другия струваше 14 (черно шишенце на фирмата STP) и следващто наливане след 5000 км. Аз сложих от това от 9лв.Ами ако не друго поне ще ти прочисти системата (е и джоба малко ). За горивен филтър на Типо-то ми взеха 18лв и отделно за смяна (препоръчвам сервиз и канал). Не съм срещал във форума, някой да е споделил опит от откачане на резервоар за измиване (може и да има, а аз да не съм го видял), но не си струва според мен. Нека и другите да кажат.

Коментар

brat_John написа:
                          Май че нямаше точно име... Аз гледах по табелките и така го видях - пишеше добавка инжекцион. Имаше два вида единия струваше 9лв и препоръчваха следващо наливане след минимум 2000км, а другия струваше 14 (черно шишенце на фирмата STP) и следващто наливане след 5000 км. Аз сложих от това от 9лв.Ами ако не друго поне ще ти прочисти системата (е и джоба малко ). За горивен филтър на Типо-то ми взеха 18лв и отделно за смяна (препоръчвам сервиз и канал). Не съм срещал във форума, някой да е споделил опит от откачане на резервоар за измиване (може и да има, а аз да не съм го видял), но не си струва според мен. Нека и другите да кажат.
                          хубава добавка е РЕДЕКС
                          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                          UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                            brat_John написа:
                            хубава добавка е РЕДЕКС
                            Редекс и СТП са добри добавки. Преди време като работих на една безниностанция ги купуваха доста. Добра е също и на СНАП има най-различни видове за почистване и повишаване на октановото число. Също добри са но май малко по-скъпи и Лики Моли..... Уф то стана като реклама ама дано съм полезен[/list]
                            Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                            Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                            Совалката средно на LPG
                            Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Аз взех на Лики Моли, защото беше най-ефтена 9лв.

Коментар

Working...
                              X