Имам странен проблем с с Пунто-то от подписа. Появи се една много досадна вибрация която не мога да локализирам.При ускоряване колата си е ОК. Когато се отнеме газта например на 5-та при 100 км/ч скоростта започва да пада и предницата започва да вибрира. Имам чувство, че се тресе наляво-надясно. В момента в който натисна съединителя и вибрацията спира. Вече проверих гумите и джантите, минаха и баланс за всеки случай. Горния тампон на двигателя изглежда ОК. Амортисьорите също са добре.Имате ли някакви идеи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto 2 -предницата тресе при движение на скорост (оправено)
Collapse
X
-
Съединител. Като го натиснеш - щом ти спира вибрацията...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Да и аз от начало се насочих към съединителя (колкото и да не ми се искаше), но не би ли трябвало да има и други симптоми. Нищо друго не подсказва за проблеми в съединителя. Не тресе при потегляне, няма виене и шумове, педала си е съвсем лек, зацепва нормално, няма промени в хода.FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)
Коментар
-
На Форда имах подобни проблеми - в последствие се оказа аксиален лагер, а още по в последствие си замина скоростната кутия. Все пак твоето не е Форд, но... поогледай тези възли. Започни със съединителя - при мен също показваше признаци на перфектно здраве.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
При натискане на спирачката не тресе, поради което съм изключил и варианта спирачни апарати и криви дискове.Чудя се как още да тествам за да заложа твърдо на съединител и да го сменям. Тази количка започва леко да ме дразни, опитва се да ме разори. Май трябваше да си взема още една МареаFIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
Коментар
-
batececo написа:Колко пари са вътрешните карета и колко ти взеха за смяната?FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар