Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto 2 -предницата тресе при движение на скорост (оправено)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto 2 -предницата тресе при движение на скорост (оправено)

Имам странен проблем с с Пунто-то от подписа. Появи се една много досадна вибрация която не мога да локализирам.При ускоряване колата си е ОК. Когато се отнеме газта например на 5-та при 100 км/ч скоростта започва да пада и предницата започва да вибрира. Имам чувство, че се тресе наляво-надясно. В момента в който натисна съединителя и вибрацията спира. Вече проверих гумите и джантите, минаха и баланс за всеки случай. Горния тампон на двигателя изглежда ОК. Амортисьорите също са добре.Имате ли някакви идеи.
    FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
    FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)

Съединител. Като го натиснеш - щом ти спира вибрацията...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да и аз от начало се насочих към съединителя (колкото и да не ми се искаше), но не би ли трябвало да има и други симптоми. Нищо друго не подсказва за проблеми в съединителя. Не тресе при потегляне, няма виене и шумове, педала си е съвсем лек, зацепва нормално, няма промени в хода.

Коментар

На Форда имах подобни проблеми - в последствие се оказа аксиален лагер, а още по в последствие си замина скоростната кутия. Все пак твоето не е Форд, но... поогледай тези възли. Започни със съединителя - при мен също показваше признаци на перфектно здраве.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Като натискаш спирачка,тресе ли?
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

При натискане на спирачката не тресе, поради което съм изключил и варианта спирачни апарати и криви дискове.Чудя се как още да тествам за да заложа твърдо на съединител и да го сменям. Тази количка започва леко да ме дразни, опитва се да ме разори. Май трябваше да си взема още една Мареа

Коментар

Ако вибрира скоростния лост, може да е тампон на двигателя.
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

Коментар

Само за информация на интересуващите се - проблема е решен. Излезе, че дясно вътрешно каре е заминало. След смяната вибрацията изчезна и сега всичко е ОК.

Коментар

тресене

и при мен има подобно нещо всичко е сменено имами 2 карета вътрешни и още не съм ги сменил и проблема остана като си хода ще ми ги сменят също така и вътрешните щанги към кормилната кутия
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колко пари са вътрешните карета и колко ти взеха за смяната?

Коментар

batececo написа:
                      Колко пари са вътрешните карета и колко ти взеха за смяната?
                      Ами "оригиналния" комплект беше към 150 лв., но понеже трябваше да се чака сложих някакъв BEHR za 20-30лв. За монтажа не мога да ти кажа колко точно ми взеха защото имаше и други неща. Но определено не беше много.

Коментар

Working...
                      X